Χορηγίες στα σχολεία για τάμπλετ στους μαθητές που δεν έχουν!

Ήδη καλύφθηκαν οι ανάγκες σε 10 από τις 29 σχολικές μονάδες Β/βάθμιας Εκπαίδευσης
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/04/2020 - 14:47

Για μια ακόμη φορά στον χώρο της εκπαίδευσης η Χιακή κοινωνία δείχνει την ποιότητά της, καλύπτοντας κενά που η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί, ώστε όλοι οι μαθητές να μπορούν να συμμετάσχουν στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

To παραπάνω ανέφερε  η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου, η οποία γνωστοποίησε ότι από τις καταγεγραμμένες ελλείψεις τάμπλετ ή ηλεκτρονικών υπολογιστών για 150 μαθητές (σε ένα σύνολο 3.000 μαθητών), στα 29 Γυμνάσια και Λύκεια της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, ήδη - από δηλωμένες χορηγίες ιδιωτών- θα καλυφθούν οι 10 σχολικές μονάδες.

Στη λίστα των δωρητών, στην οποία αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδαμυλίων και το Ίδρυμα Ψωμοστήθη που θα φροντίσουν να στείλουν εξοπλισμό στα σχολεία των Καρδαμύλων και της Βολισσού, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Ερυθρός Σταυρός, το Επιμελητήριο Χίου, ο Δήμος Οινουσσών, που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών του νησιού, αλλά και ιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας εκείνο που θα γίνει και αφορά αποκλειστικά των εξοπλισμό των σχολείων, είναι η προμήθεια, μέσω ΕΣΠΑ, φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι υπολογιστές και τα τάμπλετ, που μέσω χορηγών θα σταλούν στα σχολεία, θα δοθούν προς χρήση στους μαθητές που δεν έχουν και με τη λήξη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης αυτοί υποχρεούνται να επιστρέψουν τον εξοπλισμό .

horigies_sta_sholeia_gia_tamplet_se_mathites_poy_den_ehoyn

Σχετικά Άρθρα