Η εβδομάδα εξωτερικής Ιεραποστολής και η εβδομάδα Ιερατικών κλίσεων στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV

Παρ, 17/03/2023 - 06:36

Σε δύο σημαντικά γεγονότα είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Κατευθυνθήτω» αυτής της εβδομάδας που παρουσιάζει ο Γ. Χονδρέλη:

Την εβδομάδα εξωτερικής Ιεραποστολής και την εβδομάδα Ιερατικών κλίσεων. Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το 1968 και κάθε χρόνο, κατά τη Β' εβδομάδα των Νηστειών, η Αποστολική Διακονία διοργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Η «Εβδομάδα» αρχίζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, οπότε γιορτάζεται ο θρίαμβος της αληθινής πίστης, και έχει σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, να παρουσιάσει την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών και να συγκεντρώσει τα αναγκαία μέσα για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής.

Τον Οκτώβριο του 1967, με Συνοδική Απόφαση, ιδρύθηκε το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της «Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος». Είναι το επίσημο όργανο της Εκκλησίας και έχει σκοπό του να συντονίζει όλες τις προσπάθειες που αποβλέπουν στην ενίσχυση της εξωτερικής ιεραποστολής.

Η Γ΄ Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως» και η Εκκλησία μας, προς πνευματική ενίσχυση των πιστών στο νοητό ταξίδι μας στο «μέγα πέλαγος» της τεσσαρακονθήμερης νηστείας, προβάλλει προς προσκύνηση στο κέντρο του ναού τον Τίμιο Σταυρό.

Παράλληλα όμως με την προβολή του Τιμίου Σταυρού ενώπιον των πιστών την Κυριακή αυτή, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει θεσπίσει να τιμά και να προβάλλει τις Ιερατικές Κλήσεις, το κάλεσμα δηλαδή που ο ίδιος ο Θεός απευθύνει σε νέους ανθρώπους, προκειμένου να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο της αφιέρωσης στον Θεό και της διακονίας της Εκκλησίας. Και μας δίδει την ευκαιρία να αναλογιστούμε την στάση μας απέναντι στην Ιερωσύνη και τους Ιερείς μας, αλλά και απέναντι στους νέους εκείνους, οι οποίοι νιώθουν την κλήση της Ιερωσύνης.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από την Αλήθεια TV αυτό το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023  στις 5:00 και τις 9:00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή στις 3:00 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα