Η Χίος υποδέχθηκε την Αμάλ

Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της μαριονέτας - σύμβολο των προσφυγόπουλων
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 10/08/2021 - 21:36

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο υποδέχθηκε η Χίος την Αμάλ, την τρίμετρη μαριονέτα σύμβολο των προσφυγόπουλων.

Η Αμάλ έφτασε στο λιμάνι της Χίου το απόγευμα της Τρίτης και με την συνοδεία μουσικής, παινεμάτων και κόσμου διέσχισε τη Προκυμαία και έφτασε στην κεντρική πλατεία.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχαν σημεία - σταθμοί όπου με χιώτικα παινέματα παιδιά από τη Χίο αλλά και προσφυγόπουλα υποδέχονταν με στίχους την μικρή προσφυγοπούλα, ευχόμενοι να συναντήσει τους γονείς της και να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Η υποδοχή ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία Νικόλαου Πλαστήρα, όπου παιδιά του μουσικού σχολείου τραγούδησαν παινέματα ενώ παιδιά από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου έδωσαν δώρα ελπίδας στην μικρή ασυνόδευτη προσφυγοπούλα, ευχόμενα να μην χρειαστεί  κανένα παιδί να τριγυρίζει διωγμένο κ και μόνο του  τον κόσμο.

Το ταξίδι της Αμάλ θα συνεχιστεί στην Ευρώπη με σταθμούς σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η υποδοχή της Αμάλ εντάσσονταν στο 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου με τους ακόλουθους συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Μουσική Επιμέλεια: Λευτέρης Βενιάδης, Όλγα Holdorff - Μυριαγκού

Μαέστρος Φιλαρμονικής: Ευγενία Βορριά

Ενορχήστρωση για τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου: Σπύρος Μπάκος

Μουσική Διδασκαλία: Ανδριάννα Νεαμονίτη, Ευγενία Βορριά

Συγγραφή Στίχων Παινεμάτων: Ιωάννα Κοσμά Μαυρογιώργη, Κυριακή Πιππίδη, Στέλλα Τσιροπινά, Μαρία Μπίλια, Χρήστος Ατσάλης, Κωνσταντίνα - Μαρία Φασουλά

Συμμετείχαν παιδιά πρόσφυγες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Συμπράττουν: Φιλαρμονική Δήμου Χίου, Τμήμα Προετοιμασίας / Χορωδίας Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, Brasilionico Grupo Percussivo, Κατερίνα Παπαδοπούλου, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου: Χρήστος Ατσάλης, Μάριος Βενέτης, Πολύδωρος Στακιάς, Κυριακή Πιππίδη, Παρασκευή Σαλτζίδη, Χριστιάννα Φιλιμάκη, και Χαρίκλεια Ψυχή, υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Ρεβελάκη, παιδιά πρόσφυγες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου και χορωδίες από τη Χίο.

i_entyposiaki_prosfygopoyla_amal_eftase_sti_hio

Σχετικά Άρθρα