Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της "Κιβωτού" θα πάει... σχολείο

Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και η προληπτικού χαρακτήρα εξέταση 50 παιδιών σε 3 χωριά
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 03/09/2019 - 13:06

Πάνω από 50 παιδιά εξετάστηκαν στα πλαίσια του προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου που έγινε στην Καλλιμασιά, τα Καρδάμυλα και το Πυργί, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου.

Η  Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα επισκέφθηκε τα παραπάνω χωριά, σε συνεργασία με 7 εθελοντές οδοντιάτρους που εξέτασαν τα παιδιά

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές οδοντίατρους που πήραν μέρος στη δράση, αφήνοντας πίσω τις υποχρεώσεις τους, καθώς και όλο τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά.

Μελλοντικός της στόχος είναι η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα να συνεχίσει τις επισκέψεις σε σχολεία της Χίου ενημερώνοντας τα παιδιά για την σωστή στοματική υγιεινή, πάντα σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου, καθώς και να επισκεφθεί τα γύρω νησιά και να προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο των οδοντιάτρων.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 20:12

Το Σάββατο μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. η εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα" στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV θα μεταδώσει σε επανάληψη σχετικό αφιέρωμα στην Κυδιάντα.

Η Κυδιάντα είναι ένα μικρό χωριό μεταξύ της Λαγκάδας και της Συκιάδας, εγκαταλελειμμένο από το 1949. Ήταν η βάση της Εθνικής Αντίστασης στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του νησιού στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Η μεγαλύτερη εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη.

Ο αιωνόβιος δρύς, που υπάρχει στην περιοχή ίσως είναι συμβολικά η ένδειξη ότι η ζωή κάνει μια προσωρινή παύση, για να συνεχιστεί μετά και για την Κυδιάντα.