Η μεγαλύτερη… Μίκρα της Χίου και πως είναι αντί για γκόλ να ψάχνεις για… ευρώ.

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 18/10/2020 - 20:36

Πως είναι να βάζεις και από την τσέπη σου για να παίξεις για την… φανέλα, ακόμα και αν αυτή είναι της… Μίκρας;

Πως είναι να φέρεις στους ώμους σου την ιστορία της Μικρασιατικής;

Πως είναι αντί να κάνεις προπόνηση, να καταπονείσαι στο πως θα μαζευτούν τα έξοδα;

Πως είναι αντί να ψάχνεις για γκόλ να ψάχνεις για… ευρώ;

Τι σημαίνει μια τοπική ομάδα να ανεβαίνει σε Εθνική κατηγορία;

Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα μιλάει την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στον Γιάννη Τζούμα, ο Κώστας Μπουλαζέρης, Πρόεδρος του ιστορικού Μικρασιατικού αθλητικού ποδοσφαιρικού Σωματείου.

Η ιστορία της Μικρασιατικής είναι βαριά. 2 χρόνια μετά τον διωγμό του 1922, οι πρόσφυγες με πρωτοπόρο τον Γιώργη Χλωρό, κάνουν τον πόνο τους αγώνα ευγενούς άμιλλας μέσω του ποδοσφαίρου, ιδρύοντας την πρώτη επίσημη ομάδα του νησιού.

Από τότε μέχρι σήμερα η Μίκρα κατακτά 5 Πρωταθλήματα Α’ τοπικής κατηγορίας, 1 Β’ τοπικής, βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της το 1958 που ανεβαίνει στην Β’ Εθνική κατηγορία, το 2010 βρίσκεται στην Δ’ Εθνική και το 2019 στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ο Κ. Μπουλαζέρης μέχρι πέρσι παίκτης της ομάδας, γέννημα θρέμμα της, μιλά για την δυσκολίες του ποδοσφαίρου στη Χίο, για το γεγονός ότι τα έξοδα μετακίνησης αποκλείουν στην ουσία τις ομάδες των  νησιών από τις Εθνικές κατηγορίες, για το πρόβλημα της έλλειψης αγωνιστικών χώρων για προπονήσεις, για το άγχος να μαζευτούν ακόμα και τα έξοδα των Διαιτητών σε εντός έδρας παιχνίδια, ενώ υποβάλλει τα παράπονα του για το γεγονός ότι μόνο η Περιφέρεια στέκεται οικονομικά αρωγός δίπλα τους, σε αντίθεση με τον Δήμο Χίου.

Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση έγινε στον Μικρασιατικό "Φάρο"  που φιλοξενεί στην Εστία του τα γραφεία του αδελφού Σωματείου της Μικρασιατικής.

aytoprosopos_me_ton_kosta_mpoylazeri

Σχετικά Άρθρα