Η ψυχολογία του... κορωνοϊού

ΔΥΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΦΩΤΕΙΝΗ-ΕΛΒΙΣΑ ΦΡΡΟΚΑΪ & ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΖΑΝΗ, ΜΑΣ... ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/03/2020 - 15:47
Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι και Μαρίνα Μποζάνη μιλούν για την ψυχολογία την εποχή του... κορωνοϊού

Με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην ψυχολογία μικρών και μεγάλων ασχολείται σήμερα (20.00 & 00.00 και την Τρίτη 4 μ.μ. σε επανάληψη) η εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι» της «Αλήθεια TV», με καλεσμένες δύο ψυχολόγους: την Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου, Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου) και το μέλος του Δ.Σ. Μαρίνα Μποζάνη (Ψυχολόγος με εξειδίκευση στη θεραπεία παιδιών και εφήβων).

Οι δύο ειδικοί αναφέρονται σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί ο αναγκαστικός εγκλεισμός μας στο σπίτι, αναλύουν πώς επιδεινώνονται αυτή τη δύσκολη περίοδο οι ήδη ψυχικά πάσχοντες, κάνουν αναφορά στο πώς βιώνουν τα παιδιά την κατάσταση αλλά και προτείνουν τρόπους για την επιτυχή αντιμετώπιση της καραντίνας ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι.

Εκτιμούν ακόμη ότι είναι μεν βοηθητικές οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης που έχουν ενεργοποιήσει διάφοροι φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, όμως σε χρόνιες περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών η εξ αποστάσεως ψυχοθεραπεία δεν αποδίδει, ενώ θεωρούν ότι μετά από αυτή την περιπέτεια, προς επίρρωσιν του αρχαίου γνωμικού «ουδέν κακόν αμιγές καλού», μπορεί να βγούμε καλύτεροι σαν άνθρωποι, πιο δημιουργικοί, πιο ανεκτικοί, πιο αλληλέγγυοι, εκτιμώντας πολύ περισσότερο όλα αυτά που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε δεδομένα.

ekneyrismos_-_thymos_-_aghos_-_enohes_kai_alla_stin_imerisia_diataxi

Σχετικά Άρθρα