Η... Σαρακήνα του Μιλιγκά

Σαν Χρονογράφημα με τον Δημήτρη Τσεσμετζή
Κυρ, 21/01/2024 - 19:49

«Βλέπω τον αγώνα των κατοίκων της Σαρακήνας, με επικεφαλής τον Μιχάλη Τσακό, που περιμένουν να πάνε στην Αθήνα στις 24 του μήνα, μήπως και βρούν λύση στο πρόβλημα τους και σκέπτομαι» αναφέρει σε χρονογράφημα - άρθρο του ο Δημήτρης Τσεσμετζή σημειώνοντας:

«Οι περισσότεροι δεν έχουν που να μείνουν, παίρνοντας μια πολύ μικρή - ή καθόλου σύνταξη - και γι αυτό παραμένουν και ζουν σέ αυτές τις ακατάλληλες και επικίνδυνες πολυκατοικίες και βλέποντας το δράμα που περνάει η τελευταία ένοικος της - επίσημα και με βούλα - επικίνδυνης από την αρχή (10ετία του 1970) 407 πολυκατοικίας, που 3 μήνες τώρα δεν μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να τής βρουν κάποιο διαμέρισμα ώστε να κατεδαφιστεί η από την αρχή επικίνδυνη πολυκατοικία, φαντάζονται τι θα περάσουν και αυτοί, και που "την κεφαλήν κλίναι";

Ενώ τώρα σκέφτονται και ελπίζουν ότι με κάποιον μεγάλο σεισμό, δεν θα πέσει η πολυκατοικία που μένουν... Ή άν πέσει θα πέσει... μαλακά και όχι απότομα, θα γείρει και θα μπορέσουν να βγουν! 

Τά ίδια που σκέφτονται δηλαδή και οι κάτοικοι της Λαγκάδας, Συκιάδας και άλλων χωριών που όταν περνούν κάτω από τα βράχια του επικίνδυνου Μιλιγκά πατούν γκάζι, ώστε άν πεσουν οι βράχοι να μήν πέσουν πάνω τους!

Τώρα μήν γελάσετε όταν σάς πώ ότι μερικοί πληρώνουν και ΕΝΦΙΑ, επειδή στη φορολογική τους δήλωση κάπου έπρεπε να δηλώσουν ότι διαμένουν και δήλωσαν ότι διαμένουν σε διαμέρισμα εκεί.

Και οι υπεύθυνοι των Αθηνών νομίζουν ότι διαμένουν σέ... θέρετρο!

Α, οι κάτοικοι Συκιάδας - Λαγκάδας όλοι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, επίδομα επικινδύνου δεν ξέρω αν παίρνουν».

Σχετικά Άρθρα