Η βιβλιοθήκη "Κοραής" με... άλλο μάτι

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 & 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ TV"
Δευ, 18/04/2022 - 10:24
Ο Κώστας Ζαφείρης μιλά στην Ευγενλία Κώττη για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της βιβλιοθήκης "Κοραής"

Στην επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της ιστορικής Βιβλιοθήκης Κοραής, αρχής γενομένης από την επαφή με μαθητές στα σχολεία, με ομιλητή τον ιστορικό - συγγραφέα, Κώστα Ζαφείρη, με ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το βιβλίο, είναι αφιερωμένη η σημερινή εκπομπή "Η επικαιρότητα με άλλο μάτι" στις 8 και 12 το βράδυ (σε επανάληψη την Μ. Τρίτη στις 4 μ.μ.), με την Ευγενία Κώττη!

Για τις δράσεις σε σχολεία του Νομού μίλησε επίσης και η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Κοραή, Άννα Χαζίρη, όπως και ότι το βιβλίο μπορεί σε χαλεπούς καιρούς να αποτελέσει διέξοδο από την βαριά εποχή που ζούμε.

Η συζήτηση για το ίδιο θέμα, την επαφή με το βιβλίο και την ιστορική βιβλιοθήκη «Κοραής», εκτός από τον εργαζόμενο της Βιβλιοθήκης, γίνεται και με την υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που εκείνη την ημέρα, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής στο νησί για τη μαστίχα, μαζί με 41 μαθητές, ξεναγήθηκαν στους χώρους της.

Εντυπωσιάστηκαν από την Ιστορία, τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης «Κοραή» και κάλεσε Χιώτες και μη να επισκεφτούν ξανά, με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, το πνευματικό "κόσμημα" της Χίου, την "κιβωτό της γνώσης" του τόπου μας.

Σχετικά Άρθρα