Χίος, Πέμπτη 16 Ιουλίου

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την Παναιγιακή κινητοποίηση απεύθηναν ΣΕΣΝΟΧ και ΑΔΕΔΥ

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/10/2019 - 14:18

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση για την υγεία απεύθυναν μέλη του ΣΕΣΝΟΧ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σε κοινή συνέντευξη.

Η  Παναιγιακη κινητοποίηση θα γίνει στην είσοδο του νοσοκομείου Χίου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στην είσοδο της Απλωταριάς.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας καθώς η στελέχωση του Νοσοκομείου μας αφορά όλους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός που αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Σκυλίτσειο».

«Συνεχώς κόβονται παροχές για την υγεία. Είχαμε ζητήσει 40 επικουρικούς μας έδωσαν 15», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ ασυμπλήρωτους ότι με συμβασιούχους δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια παροχή υγείας.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Γιάννη Λαμπαδοχυτού και στη υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην Χίο καθώς, όπως ανέφερε, για να λειτουργεί πλήρως χρειάζονται τουλάχιστον 30 άτομα ενώ αυτή την στιγμή το ΕΚΑβ στην Χίο διαθέτει μόλις 15.

Για ένα κοινό και αρραγές μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που σπρώχνει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τους πολίτες σε ιδιώτες γιατρούς έκανε λόγο η Μαρία Σαραντινούδη, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας τόνισε την ανάγκη στήριξης των κινητοποιήσεων από τους ίδιους τους πολίτες.

Αναφορά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και κυρίως στην περίθαλψη των προσφύγων- μεταναστών έκανε ο Δημητρης Κουτσουράκης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για την διακοπή χορήγησης ΑΜΚΑ λέγοντας ότι οι νοσηλευτές και οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους ανθρώπους.

«Όταν ένας άνθρωπος χτυπήσει την πόρτα των επειγόντων δεν τον ρωτάμε αν έχει ΑΜΚΑ για να τον βοηθήσουμε», ανέφερε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αναβάλλεται φέτος η διοργάνωση λόγω covid-19
Πέμ, 16/07/2020 - 15:42

Ο Covid – 19 μετέθεσε χρονικά και τη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας Χίου, η οποία θα γίνει το διάστημα από 23 έως 26 Ιουλίου του 2021.

Για  λόγους αποφυγής συνωστισμού οι συνδιοργανωτές Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς, Σύλλογος Ποιμένων Χίου και Art Line Advertising συμφώνησαν να ακυρώσουν τη φετινή διοργάνωση.

 Όπως σημειώνουν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, η κοινή τους απόφαση δεν ήταν εύκολη.

«Ο κίνδυνος κάτι που οργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι να εκληφθεί ως μια ωραία παρένθεση μεγάλος. Μεγαλύτεροι, ωστόσο, οι υγειονομικοί κίνδυνοι από τη συμμετοχή σε ένα γεγονός που δεν έχει δυνατότητα να ορίσει πλαφόν επισκεπτών και κυρίως η περσινή μεγάλη του επιτυχία προδίκαζε για πολλαπλάσια επισκεψιμότητα στη  δεύτερη διοργάνωση του.

  Οι παγκόσμιες επιπτώσεις του covid 19 ακυρώνουν για το 2020 την Γιορτή Κτηνοτροφίας και παγώνουν την οργανωτική προετοιμασία που είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του έτους», αναφέρουν.

  Οι διοργανωτές παίρνουν το χρόνο τους για να προετοιμάσουν αρτιότερη τη Γιορτή το προσεχές καλοκαίρι (23-24-25 & 26 Ιουλίου 2021), αποφασισμένοι από τώρα να την αφιερώσουν στη μνήμη του μεγάλου απόντα, του τσοπανόπουλου Νίκου Αττώνη, που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας.

  Ως τότε, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην εμπορική έκθεση «ΠΡΟΤΑΣΗ 2020» που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο (23-28/9) στο Εκθεσιακό Κέντρο Γ. Καλουτάς, θα ενημερώνουν το κοινό για το σχεδιασμό της 2ης Γιορτής Κτηνοτροφίας και θα δέχονται ιδέες και προτάσεις για τις μελλοντικές διοργανώσεις μιας θεματικής εκδήλωσης που ήδη έχετε αγκαλιάσει.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

22710 20014 & 6945-215236