Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την Παναιγιακή κινητοποίηση απεύθηναν ΣΕΣΝΟΧ και ΑΔΕΔΥ

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/10/2019 - 14:18

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση για την υγεία απεύθυναν μέλη του ΣΕΣΝΟΧ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σε κοινή συνέντευξη.

Η  Παναιγιακη κινητοποίηση θα γίνει στην είσοδο του νοσοκομείου Χίου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στην είσοδο της Απλωταριάς.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας καθώς η στελέχωση του Νοσοκομείου μας αφορά όλους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός που αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Σκυλίτσειο».

«Συνεχώς κόβονται παροχές για την υγεία. Είχαμε ζητήσει 40 επικουρικούς μας έδωσαν 15», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ ασυμπλήρωτους ότι με συμβασιούχους δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια παροχή υγείας.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Γιάννη Λαμπαδοχυτού και στη υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην Χίο καθώς, όπως ανέφερε, για να λειτουργεί πλήρως χρειάζονται τουλάχιστον 30 άτομα ενώ αυτή την στιγμή το ΕΚΑβ στην Χίο διαθέτει μόλις 15.

Για ένα κοινό και αρραγές μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που σπρώχνει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τους πολίτες σε ιδιώτες γιατρούς έκανε λόγο η Μαρία Σαραντινούδη, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας τόνισε την ανάγκη στήριξης των κινητοποιήσεων από τους ίδιους τους πολίτες.

Αναφορά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και κυρίως στην περίθαλψη των προσφύγων- μεταναστών έκανε ο Δημητρης Κουτσουράκης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για την διακοπή χορήγησης ΑΜΚΑ λέγοντας ότι οι νοσηλευτές και οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους ανθρώπους.

«Όταν ένας άνθρωπος χτυπήσει την πόρτα των επειγόντων δεν τον ρωτάμε αν έχει ΑΜΚΑ για να τον βοηθήσουμε», ανέφερε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γκρέμισαν και το τελευταίο εμπόδιο το παλιό σπίτι
Πέμ, 21/11/2019 - 20:02

Δείτε πώς είναι σήμερα η περιοχή στον Ποταμό Παρθένη και ειδικότερα στον παράδρομο .

Επιτέλους γκρέμισαν το παλιό σπίτι που εμπόδιζε την πλήρη επέκταση του παράδρομου από την θάλασσα μέχρι το Βαρβάσι .

Όταν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα μέσα σε μια μέρα όλα ισοπεδώνονται .

Ήταν το σημείο που εμπόδιζε να περάσουν οι σωληνώσεις της αποχέτευσης και να φύγουν πλέον μέσα από τον ποταμό .

Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα ενωθούν οι σωληνώσεις και θα αποκατασταθεί γρήγορα το πρόβλημα με τα λύματα που ίσως έφευγαν από τις πρόχειρες ενώσεις πού υπάρχουν μέσα στην κοίτη του ποταμού και θα σταματήσει η βρωμιά και η δισωδία όπως και η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και περιβάλλοντος .

Εύχομαι να τελειώσει πλήρως και να σταματήσουν τα δημοσιεύματα e;iτε καλά e;iτε δυσάρεστα αλλά πάντα καλοπροαίρετα για το καλό του κοινωνικού συνόλου των πολιτών ! 

Καλό βράδυ !

Χίος 21 Νοεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης