Καλός Στρατηγός και καλός... πολίτης

Τετ, 30/01/2019 - 06:21
Χρ. Δρίβας

Ευδοκίμως τερματήσας την υπηρεσία του στην πατρίδα, επιστρέφει στο νησί μας ως... πολίτης ο Αντιστράτηγος πλέον εν αποστρατεία συμπατριώτης μας Χρήστος Δρίβας.

Ο αξέχαστος Υποδιοικητής της 96 ΑΔΤΕ, με Ταξίαρχο τότε τον Μενέλαο Μεϊμάρη, το πιό αχτύπητο δίδυμο, που πέρασε από την 96 ΑΔΤΕ, δεν υπηρέτησε την πατρίδα επάξια μόνο εντός συνόρων αλλά εκτός αυτών, σε διάφορες Επιτελικές θέσεις του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού στρατηγείου.

 Εύστροφος, πολύγλωσσος, επιτελικό μυαλό, μα πάνω απ' όλα άνθρωπος και καλός πατριώτης, ο Χρ. Δρίβας άφησε εποχή από όσα πόστα και αν πέρασε.

Τιμημένος μεταξύ άλλων και με το χρυσό Μετάλλιο Αμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο συμπατριώτης μας υποστράτηγος Χρήστος Δρίβας ήταν αυτός που με Διοικητή τον Philippe Ponties της EUFOR RCA έφεραν επιτυχώς εις πέρας την ανθρωπιστική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει και να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές.

Ως Ταξίαρχος ο  Χρήστος Δρίβας επελέγη Επιτελάρχης της EUFOR RCA προσωπική επιλογή του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, που τον γνώριζε και ως Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ.

Αυτός ο Αξιωματικός με απόφαση του ΣΑΓΕ θα τερματήσει την στρατιωτική του καριέρα και μέσα στα πλαίσια των όσων παλαβών συμβαίνουν στην χώρα μας, την ώρα που η πατρίδα έχει τόσα πολλά επενδύσει πάνω του, θα την υπηρετήσει πλέον ως... συνταξιούχος!

Σχετικά Άρθρα