Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Κατά περίπτωση η φορτοεκφόρτωση καυσίμων στο κεντρικό Λιμάνι

Πέμ, 31/10/2019 - 14:07

Κατά περίπτωση θα εξετάζει η Λιμενική Επιτροπή την φορτοεκφόρτωση καύσιμων και άλλων εύφλεκτων υλικών στο Λιμάνι της Χίου, σύμφωνα με ότι αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής.

Στην συνεδρίαση  αρνητική ήταν η τοποθέτηση της Λιμενάρχη Χίου Ειρήνης Αργύρη που τόνισε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία και αυτά που προβλέπει για την φορτοεκφόρτωση εύφλεκτων υλικών το Κεντρικό Λιμεναρχείο δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτή την ενέργεια.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο διοικητής της Γιάννης Βουράκης, που συμμετείχε στην συζήτηση του θέματος τόνισε ότι η υπηρεσία είναι αρνητική στην χρήση του Νοτίου τμήματος (πλησίον ξενοδοχείου Χανδρή) για την φορτοεκφόρτωση καυσίμων και άλλων εύφλεκτων υλικών ενώ αναφορικά με το βόρειο τμήμα του Λιμανιού, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι  λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης αν χρειαστεί.

Η λιμενική επιτροπή, κάτω και από την χρονική πίεση που υπάρχει καθώς λήγει η παράταση που είχε δοθεί, αποφάσισε να εκφορτώνονται στο Λιμάνι μόνο τα φορτία που έρχονται με τα επιβατηγά πλοία, και πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ σε περίπτωση μεγαλύτερων φορτιών που θα έρθουν με οχηματαγωγό πλοίο η επιτροπή θα συνεδριάζει εκ νέου και θα αποφασίζει κάθε φορά ανάλογα τις συνθήκες.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 08/12/2019 - 07:05

Σε σωστό χρόνο όπως επιβάλλει το έθιμο, μετά την εορτή του Αγίου Νικολάου, ξεδιπλώνεται ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης με επίκεντρο την πλατεία, η οποία πάντως παραμένει με ανενεργό το συντριβάνι.

Διακρίνεται από δύο μεγάλα φωτεινά αστέρια αλλά και τον φωτισμό των πλατάνων, οι οποίοι σημειωτέον καθαρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτήσει φυσικό φωτισμό αλλά παράλληλα να μηδενιστεί και ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις κλαδιών, όπως πολλάκις στο παρελθόν.

Ο στολισμός συνεχίζεται με τοποθέτηση ξύλινων οικίσκων, που περιβάλλονται από διακοσμητικά φυτά, με στόχο στον περιβάλλοντα χώρο τους να πραγματοποιηθεί σειρά γιορταστικών εκδηλώσεων.

Πάντως από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα προκύπτει μια ωραία εικόνα που δίνει φως, χρώμα αλλά παράλληλα εκπέμπει και λιτότητα, χωρίς κραυγαλέους εντυπωσιασμούς.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα δώσει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με συνέντευξη τύπου το πρωϊ της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αυτές δεν περιορίζονται στην πόλη αλλά επεκτείνονται και στα χωριά, με πρωτοβουλία των τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων. Μια τέτοια θα γίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. στην Κοινότητα Νεοχωρίου.

Τέλος στο γενικό γιορταστικό κλίμα συμμετέχουν εκ των πραγμάτων και πολλοί καταστηματάρχες, στολίζοντας αυτή την εβδομάδα τα καταστήματα τους, χωρίς να μιμηθούν κακούς επαγγελματίες αλλά και ας τους χαρακτηρίσουμε… βιαστικούς πολίτες, που στόλισαν τα σπίτια τους από τις αρχές… Νοεμβρίου!!!