Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Κολόμβος επ’ αυτοφώρω!

Δευ, 21/10/2019 - 20:29

Όποιος δεν παίρνει από λόγια παίρνει με έργα και καταλήγει στον γερανό της Express με ξηλωμένες τις πινακίδες!

Από το πρωί γύρω στις εννέα πού βρέθηκα στην πλατεία Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα με τον κολλητό μου φίλο τουλάχιστον για τον χειμώνα και τα λέγαμε πίνοντας το καφεδάκι μας ένα λευκό Ι.Χ. αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Τζαμί!

Ο αστυνομικός σαΐνι Γεώργιος Κολόμβος σφύριξε μερικές φορές, μετά από μισή ώρα του έβαλε το μπιλιετάκι, πήγε έκανε και πάλι τον καθημερινό έλεγχο στο κέντρο της πόλης και γύρω στις 11.40 π.μ. άρχισαν να κελαηδούν τα πουλιά!

Είχαμε φύγει για κάποιες δουλειές μας και δεν ήμουν μπροστά όταν ήρθε ο γερανός και σήκωσε το αυτοκίνητο!

Αλλά ήμουν τυχερός λίγο πριν φύγει να αποθανατίσω το θέαμα με τον κόσμο συγκεντρωμένο και με ποικίλα σχόλια περισσότερα θετικά για την ενέργεια του Κολόμβου και μηδαμινά αρνητικά!

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχει τάξη και νομιμότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας!

Και λέω αυτό πού λένε και οι συνάδελφοι του Κολόμβου, που είναι πλέον το παράδειγμα τους!

Ευτυχώς που υπάρχει ο Κολόμβος γιατί όταν βγει στη σύνταξη θα πρέπει να επιβάλλουμε εμείς την κυκλοφοριακή τάξη και τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα!

Πιστεύω ότι σε όλους τους τομείς υπάρχει και κάποιος Κολόμβος.! Ίσως είμαι ένας από αυτούς πού λέω και γράφω τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς φόβο και έξω από τα δόντια!

Καλό απόγευμα με Υγεία και Χαρά και Καλή εβδομάδα!

 

Χίος 21 Οκτωβρίου 2019

 

 

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 16:26

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και εξόχως συμβολική δωρεά με πολλαπλά μηνύματα προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Angelakos Hellas S.A. δωρίζοντας στις Οινούσσες πενήντα κάδους ανακύκλωσης τριών ρευμάτων.

Οι κάδοι παραδόθηκαν στο Δήμο Οινουσσών, ο οποίος μερίμνησε για την τοποθέτησή τους στα δημοτικά κτίρια, τις υπηρεσίες, τα εκπαιδευτήρια και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών. Στόχος είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης να γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής και στις Οινούσσες. Παράλληλα με την ανωτέρω δράση την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής της Εταιρείας κ. Μανώλης Φραγκούλης αρμόδιος για την τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών έκανε ομιλία και παρουσίαση στους σπουδαστές της ΑΕΝ πτυχές των ζητημάτων, που θα αντιμετωπίσουν στα πλοία και στα γραφεία, σχετικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Ευαγ. Αγγελάκος και παρακολούθησε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ ευχαριστώντας την Εταιρεία για την εξαιρετικά εύστοχη πρωτοβουλία τους. Σε συνεργασία με το Δήμο Χίου έχει αναληφθεί πρωτοβουλία, ώστε από την αρχή του νέου Έτους να συλλέγονται σε container ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό και να αποστέλλονται στο κέντρο Ανακύκλωσης στη Χίο.