
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μέλη του Σωματείου πασχόντων από τη συγκεκριμένη νόσο πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 ενημέρωση των πολιτών στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.
Εστιαζόμενοι κυρίως στην αντιμετώπισή τους από συνανθρώπους τους αλλά και την πολιτεία, μέλη του συλλόγου μιλώντας, αναφέρθηκαν στην προσωπική τους ιστορία, όπου μέσα από αυτή σκιαγραφείται και η αντιμετώπιση που εισπράττουν, ζητώντας το αυτονόητο, κατανόηση και ισότητα.
Για μια δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και για την οικονομική αφαίμαξη που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια που βιώνει μια τέτοια κατάσταση έκανε λόγο ο γραμματέας του συλλόγου, πατήρ Αντώνιος Τζιακής, επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος με τη σειρά του την αδύναμη στήριξη της πολιτείας.
Στην απομόνωση που οδηγούνται οι ασθενείς και στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αναφέρθηκε το μέλος του συλλόγου Γιώργος Αγορής.
Ο ίδιος, επαγγελματίας οδηγός, μετά τη διάγνωση έμεινε άνεργος, ενώ κάθε πόρτα που θα του εξασφαλίσει αφενός ένα εισόδημα και αφετέρου μια επαφή με την κοινωνία παραμένει κλειστή.







































