Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Κουράγιο... κατά πλάκας

Ενημέρωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 27/05/2015 - 20:17

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μέλη του Σωματείου πασχόντων από τη συγκεκριμένη νόσο πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 ενημέρωση των πολιτών στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Εστιαζόμενοι κυρίως στην αντιμετώπισή τους από συνανθρώπους τους αλλά και την πολιτεία, μέλη του συλλόγου μιλώντας, αναφέρθηκαν στην προσωπική τους ιστορία, όπου μέσα από αυτή σκιαγραφείται και η αντιμετώπιση που εισπράττουν, ζητώντας το αυτονόητο, κατανόηση και ισότητα.

 Για μια δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και για την οικονομική αφαίμαξη που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια που βιώνει μια τέτοια κατάσταση έκανε λόγο ο γραμματέας του συλλόγου, πατήρ Αντώνιος Τζιακής, επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος με τη σειρά του την αδύναμη στήριξη της πολιτείας.

 Στην απομόνωση που οδηγούνται οι ασθενείς και στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αναφέρθηκε το μέλος του συλλόγου Γιώργος Αγορής.

Ο ίδιος, επαγγελματίας οδηγός, μετά τη διάγνωση έμεινε άνεργος, ενώ κάθε πόρτα που θα του εξασφαλίσει αφενός ένα εισόδημα και αφετέρου μια επαφή με την κοινωνία παραμένει κλειστή.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Εθνικού Σχεδίου Δράσης ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα!
Σάβ, 06/06/2020 - 21:10

 

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων – Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.’ Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.