Λίγο πριν το λουκέτο στην Κιβωτό στο Αίπος!

Δευ, 18/09/2023 - 17:29

Οι εξελίξεις στην Κιβωτό είναι γνωστές και δικαστικά και διαδικαστικά αργές.

Επίσης είναι γνωστός ο αγώνας του πατ. Αντώνιου αλλά και δεκάδων εργαζόμενων και εθελοντών να μετατραπεί το «τουριστικό χωριό του Αίπους» από «κρανίο τόπο» σε παράδεισο αγάπης για τα παιδιά.

Σε διάστημα που ξεπερνά τις δύο δεκαετίες εκατοντάδες παιδιά, σώθηκαν κάτω από τις φτερούγες της «Κιβωτού» και της Χιακής κοινωνίας.

Στο μεταξύ και μετά τον διορισμό νέας Διοίκησης στην Κιβωτό, έχουμε στην διάρκεια του τελευταίου χρόνου, κλείσιμο της Δομής προστασίας Εφήβων κοριτσιών στην Καλλιμασιά, κλείσιμο του Κέντρου Ημέρας, που υπήρχε στο κέντρο της πόλης της Χίου, κλείσιμο των γραφείων Κοινωνικής Υπηρεσίας της Κιβωτού, πάλι στην πόλη και τώρα σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών και το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της κεντρικής Δομής στο Αίπος.

Ήδη στο «χωριό» που μεταξύ άλλων έδινε ζωή και στα Σχολεία του Βροντάδου και της Βολισσού έμειναν μόνο 8 παιδιά για τα οποία υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς σε διαμερίσματα, με σκοπό να κλείσει το παράρτημα της Κιβωτού στο Αίπος.

Παρόμοια προσπάθεια έγινε και για το παράρτημα Πωγώγιανης της Ηπείρου, χωρίς επιτυχία στη συνέχεια, επειδή ξεσηκώθηκε η τοπική κοινωνία.

Απομένει να δούμε και τα δικά μας τοπικά αντανακλαστικά…

Σχετικά Άρθρα