Μαστίχα και για το Αλτσχάιμερ;

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 05/11/2018 - 15:24

Η απάντηση στο ερώτημα θα δοθεί το επόμενο διάστημα, από τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών που πραγματοποιεί φαρμακευτική εταιρεία στον Καναδά, σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα στην Αμερική.

 

Πρόκειται για μια από τις κλινικές μελέτες που είναι σε εξέλιξη, με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Ηλία Σμυρνιούδη να αναφέρει στην «Αλήθεια» ότι για τη συγκεκριμένη μελέτη, η φαρμακευτική εταιρεία που ασχολείται έχει αντλήσει κεφάλαια της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

 

«Η μελέτη βρίσκεται ένα στάδιο πριν την παραγωγή φαρμάκου», είπε ο κ. Σμυρνιούδης, λέγοντας ότι εκτιμούν από τις μέχρι τώρα έρευνες ότι η χρήση της μαστίχας δε βοηθά μόνο για την πρόληψη της νόσου αλλά και για τη θεραπεία.

 

Το πως έφτασε η μαστίχα να αποτελεί αντικείμενο έρευνας στον Καναδά, ο κ. Σμυρνιούδης το απέδωσε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προϊόντος στο συγκεκριμένο πεδίο.

 

Σύντομα, όπως είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του, αναμένονται ανακοινώσεις και για την συμβολή της μαστίχας στην νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα.

 

«Τελειώσαμε σε Αγγλία και Αθήνα τις κλινικές μελέτες και τα αποτελέσματα -τα οποία είναι πολύ καλά- και θα ανακοινωθούν σύντομα», ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ε.Μ.Χ.

 

Παράλληλα, όπως ανέφερε, παραγματοποιούνται κλινικές έρευνες στην Αμερική, που αφορούν την δράση της μαστίχας στην θεραπεία της τύφλωσης στο μάτι, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ είναι σε εξέλιξη και τρεις κλινικές μελέτες σε Ελλάδα, Ιταλία και Σερβία, για την μη αλκοολική λιπώδη νόσος του ήπατος NAFLD / NASH, που αποτελεί μία από τις πιο συχνές επιπλοκές της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη στους δυτικούς πληθυσμούς και που επηρεάζει περίπου το 50% των διαβητικών και το 76% των παχύσαρκων ασθενών.

mastiha_kai_gia_to_altshaimer

Σχετικά Άρθρα