Μαθητές έζησαν έστω και με την μορφή παιχνιδιού την… αναπηρία

Με πρωτοβουλία του Παγχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 01/12/2017 - 02:00

«Ολοι είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι». Αυτό πιά έχει βίωμα σε όλους, αλλά εντελώς διαφορετικό είναι το «εν δυνάμει» με την μόνιμη αναπηρία, που δεν έχει γυρισμό.

 Αυτή πρόβαλλαν σήμερα στελέχη του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμΕΑ, με επικεφαλής την Πρόεδρο τους Σοφία Μιχάλα, σε μια ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία, στη διάρκεια της οποίας ανέλυσαν τα χιλιοειπωμένα προβλήματα τους.

Ένα άτομο με αναπηρία είπε ο Νέστορας Ξυλάς, για να έχει στοιχειώδη αυτονομία χρειάζεται ένα καρότσι. Πόσοι υπολογίζουν ότι αυτό κάνει 3.000 ευρώ; Ποιός έχει σήμερα τόσα χρήματα.

Και τα δικά μας προβλήματα είναι άλυτα, συμπλήρωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών Τούλα Βογιατζή, αφού υπάρχουν άνθρωποι, που αδυνατούν να κάνουν Χημειοθεραπείες ή να πάρουν τα φάρμακα τους.

Ο Γιώργης Παραδείσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΕΕΕΕΚ, ανέδειξε το θέμα του Ειδικού Σχολείου. Είμαστε οι μόνοι είπε, χωρίς κτίριο και χωρίς μόνιμο προσωπικό.

Μια άλλη διάσταση έβαλε ο Γιώργης Πατεριμός, από τον Σύλλογο Γονέων. Πόσοι επεσήμανε υπολογίζουν ότι παιδί με αναπηρία σημαίνει ό ένας απ’ το ζευγάρι χωρίς δουλειά, αναγκαστικά, γιατί πρέπει να έχει το παιδί;

Την σημασία της Διεθνούς μέρας ΑμΕα στην πράξη, αφού από λόγια, όπως είπε χορτάσαμε, τόνισε ο Πρόεδρος του Ελλήνων παρα - Ολυμπιονικών Σίμος Παλτσανιτίδης.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μαθητές Σχολείων, που βίωσαν στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, την αναπηρία έστω και με την μορφή παιχνιδιού. Ετσι ομάδες παιδιών ζωγράφιζαν με το στόμα, άλλα προσπάθησαν να προχωρήσουν με κλειστά μάτια, άλλα μοίρασαν κλήσεις σε παραβάτες, με τη συνοδεία αστυνομικών της Τροχαίας, άλλα περπάτησαν στο ένα πόδι, άλλα έπαιξαν βόλεϋ χωρίς πόδια και άλλα προσπάθησαν να κινηθούν με καρότσι.

 

 

diekdikoyme_den_epaitoyme_-_panta_mprosta_toys

Σχετικά Άρθρα