Με επιτυχία το «Υγρό Πυρ» 2024

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 03/04/2024 - 13:41

Την καθιερωμένη άσκηση, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, διεξήγε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου με κύριο στόχο την συνεργασία φορέων.

Με την κωδική ονομασία «Υγρό Πυρ 2024», η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε μια «δύσκολη» πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της petrogaz στην Λευκωνιά, με το σενάριο εκτός όλων των άλλων να προβλέπει και τον τραυματισμό εργαζόμενου.

Είναι μια άσκηση για να συντονίσουμε όλους τους εμπλεκόμενους με μια πυρκαγιά, να καταγράψουμε τυχόν προβλήματα και παρατηρήσεις έτσι ώστε να ελέγξουμε τις δυνατότητες των μηχανημάτων που έχουμε, ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Χίου Σταύρος Καπελαρίδης ευχαριστώντας όσους βοήθησαν.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις των υπευθύνων της Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας και Δήμου Χίου. Γιάννης Κουντουριάδης και Γιώργος Ζώας αντίστοιχα, επανέλαβαν την ετοιμότητα στην ποια βρίσκεται η πολιτική προστασία ενώ εξήραν την συνεργασία όλων σε συμβάντα.

Τέλος από πλευράς της εταιρίας ο υπεύθυνος Συμεών Σούτης τόνισε ότι στο χώρο γίνεται εβδομαδιαίος έλεγχος του συστήματος πυρασφάλειας ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Στην άσκηση συμμετείχαν το Τμήμα Τροχαίας Χίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, το Ε.Κ.Α.Β Χίου ενώ με εκπροσώπους συμμετείχαν οι φορείς: 96ΑΔΤΕ, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου, Δ/νση Ανάπτυξης, Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε Χίου, ΔΕΔΔΗΕ και η Χημική Υπηρεσία Χίου.

me_epityhia_to_ygro_pyr_2024

Σχετικά Άρθρα