Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Μετά από μια δεκαετία leader στην Χίο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 21/06/2019 - 15:08

Ενημερωτική εκδήλωση για το Leader,διοργανώνει ο Δήμος Χιου και η ΕΤΑΧ, την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. στο Ομήρειο.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα προγράμματα leader που εγκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ανέφερε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς τονίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος όσο και το ΔΣ  και οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

«Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού και της μεταποίησης ενώ έχει φέρει πάνω από 2,5 εκ ευρώ στην Χίο», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς.

Τους ενδιαφερομένους επενδυτές κάλεσε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος προκειμένου να εξημερωθούν κυρίως για τα μεγάλα ποσοστά χρηματοδότησης του προγράμματος που φτάνουν μέχρι το 75%.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 18:09

Το έργο αποκάλυψης των μπαβέδων στην αρχή της οδού Ράλλη ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Σίγουρα προηγήθηκαν μελέτες και σίγουρα ο συντονισμός Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τεχνικών δεν είναι κάτι απλό.

Όλοι βεβαίως περιμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αφού σιγά – σιγά αποκαλύπτεται αυτό που βλέπουμε αιώνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις, ότι η κοσμοπολίτικη Χίος ήταν στρωμένη σε πολλά σημεία της με μπαβέδες, που πρέπει όλοι να αποκαλυφθούν, όπως και όλο το ιστορικό κέντρο πρέπει να πεζοδρομηθεί.

Στο μεταξύ όμως και η ζωή της πόλης και της οδού Ράλλη δεν μπορεί να σταματήσει και η ασφάλεια των οδηγών δικύκλων κυρίως, δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο.

Η εικόνα της οδού είναι χαρακτηριστική. Παρά τα… μπαλώματα με άσφαλτο ή το στρώσιμο με χαλίκι άνθρωποι κινδυνεύουν καθημερινά.

Νομίζομε ότι απαιτείται να δοθεί μια ημερομηνία λήξεως της ολοκληρώσεως του έργου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί να ξηλωθεί για παράδειγμα όλη ο οδός Ράλλη θα την κλείσουμε την… εικοσαετία!