Μισογκρεμισμένο δημοτικό ακίνητο στο Κάστρο

Η Αρχαιολογία δεν μας αφήνει να το κατεδαφίσουμε, λέει ο Γιάννης Ξενάκης - Δεν κάνατε τίποτα από το 2013 να το επισκευάσετε απαντά η Ολγα Βάσση
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/01/2022 - 14:25

Ένα ακόμη ετοιμόρροπο σπίτι στο Κάστρο, ιδιοκτησίας Δήμου Χίου, κατέρρευσε, κατά το ήμισυ, γεμίζοντας μπάζα και φθαρτά υλικά τον δρόμο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη η υπηρεσία  δεν έχει λάβει έγκριση από την  εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου να κατεδαφίσει τα… απομεινάρια του κτιρίου που κατέρρευσε με αποτέλεσμα, όπως ανάφερε, να υπάρχει μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στην ίδια κατάσταση είναι και το απέναντι κτίριο, επίσης ιδιοκτησίας Δήμου Χίου με τον ίδιο να τονίζει ότι αν προσκληθεί ατύχημα… μόνο τα δικαστήρια μπορούν να αποφασίσουν ποιός φταίει καθώς υπάρχει φάκελος με την αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και εφορείας Αρχαιοτήτων.

«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» κατέληξε ο κ. Ξενάκης.

Από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου η προϊστάμενη της Όλγα Βάσση τόνισε ότι το 2012 ο Δήμος Χίου προσκόμισε μελέτη για επισκευή των συγκεκριμένων δημοτικών ακινήτων που εγκρίθηκε το 2013 αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς Δήμου για την επισκευή τους.

«Στην μελέτη που εγκρίθηκε υπήρχαν πολύ ωραίες προτάσεις για χρήση τους και μάλιστα δεν σας κρύβω ότι εμείς σαν υπηρεσία είχαμε την επιθυμία να τα νοικιάσουμε», υπογράμμισε η κυρία Βάσση προσθέτοντας ότι δυστυχώς είναι κρίμα που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

misogkremismeno_dimotiko_akinito_prokalei_trives

Σχετικά Άρθρα