Νέες κλίνες covid 19 και εκπαίδευση προσωπικού στο Νοσοκομείο Χίου

Κι άλλη δωρεά από τον Μητροπολίτη για νέο θάλαμο αρνητικής πίεσης
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 02/12/2020 - 14:54
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το δρόμο για την προσθήκη 5 νέων κλινών covid 19 στο Νοσοκομείο Χίου ανοίγει νέα δωρεά του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου μέσω του «Αντιφυματικού Αγώνα».

Το ποσό των 10.000,00 €, θα διατεθεί για την ανάπτυξη επιπλέον κλινών, ώστε στο σύνολό τους να φτάσουν τις 14, όπως είπε σήμερα από το Ράδιο «Α» η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη.

Σύμφωνα με την ίδια σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονταν 5 άτομα, ενώ ενδεχομένως εντός της ημέρας θα ήταν έτοιμος προς χρήση ένας ακόμη θάλαμος 3 κλινών (δηλ. σύνολο διαθέσιμων κλινών 9).

Η κα Κανταράκη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την συμβολή του στην προάσπιση και ενδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας του νησιού μας και σημείωσε ότι ήδη γίνεται η μελέτη για το νέο θάλαμο αρνητικής πίεσης που επίσης θα δημιουργηθεί σε προκάτ αίθουσα.

Παράλληλα, είπε, εκπαιδεύεται προσωπικό κάθε ειδικότητας για την αποφυγή διάδοσης της νόσου.

«Από την αρχή της πανδημίας η επιτροπή λοιμώξεων και το γραφείο εκπαίδευσης έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Δεν υπάρχει εργαζόμενος – πιστεύω- που δεν έχει εκπαιδευτεί, ακόμη και από το διοικητικό προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την ίδια, ειδικά για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό καταβάλλεται προσπάθεια να εναλλάσσεται το προσωπικό γιατί όσο αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων τόσο αυξάνεται και η παραμονή της έκθεσης των νοσηλευτών στη νόσο.

Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα της επάρκειας μέσων προστασίας που θέτουν συχνά οι συνδικαλιστές, τόνισε ότι η Διοίκηση εστιάζει στα πραγματικά δεδομένα που αφορούν τη διαχείριση και σημείωσε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν καταναλωθεί 600.000 γάντια.

 

Σχετικά Άρθρα