Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για την παράκαμψη Χαλκειούς;

Πέμ, 22/09/2022 - 15:20

Στις αίθουσες του ΣτΕ κρίνεται το μέλλον την παράκαμψης Χαλκειούς, αφού όπως δήλωσε σήμερα στην "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Βίγκας, εκτός της μίας προσφυγής που έχει εκδικαστεί και αναμένεται η έκδοση απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες του, κι άλλοι πολίτες προσφεύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας για το ίδιο έργο.

Ο κος Βίγκας επανέλαβε ότι είναι επιτακτική ανάγκη, για να μη χαθεί το έργο, να συζητήσουν κάτοικοι και περιφέρεια προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση, λέγοντας ότι από πλευράς τους προτείνεται εναλλακτική, που δεν θα προβλέπει -μεταξύ άλλων- το πέρασμα της παράκαμψης από το σχολικό κέντρο. 

Επανέλαβε ότι το έργο της παράκαμψης είναι αναγκαίο, αλλά είναι λάθος ο σχεδιασμός της και θα είναι κρίμα να χαθεί ένα ωφέλιμο έργο για τον τόπο τους επειδή η περιφέρεια δεν ακούει τις ενστάσεις τους.

 

Συνέχεια ενημέρωση: Εκ νέου ο κος Βίγκας, προς άρση κάθε παρεξήγησης, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

"Ουδέποτε υποστήριξα και δεν θα υποστηρίξω οτι το έργο αυτό είναι αναγκαίο για την περιοχή του Χαλκειούς.

Αντιθέτως είναι καταστροφικό για την οικονομία, την φύση και το μέλλον του χωριού μας.

Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτό το έργο.

Ενα έργο που σχεδιάστηκε πριν 20 χρόνια, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο Χαλκειός του σήμερα.

Όπως κι αν σχεδιάσουμε ενα σπίτι σήμερα δεν μπορούμε να πάμε να το κατασκευάσουμε το 2042 ....προφανώς θα είναι άλλες οι ανάγκες τότε.

Για τον λογο της ξεκάθαρης ενημέρωσης τις αμέσως επόμενες ημέρες θα οργανωθεί μια συνέντευξη Τύπου στο Χαλκειός όπου θα λυθούν όλες οι απορίες κ θα μπορούν τα ΜΜΕ να πάρουν κ εικόνες απο τα σημεία που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα το συγκεκριμένο έργο."

Σχετικά Άρθρα