Ο Αγιος Βασίλης... μας ανεβάζει

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην αγορά
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 19/12/2015 - 13:16

Μια μεγάλη γιορτινή  συνάντηση  ήταν το πρωί του Σαββάτου η οδός Απλωταριάς, αφού μαθητές , σπουδαστές  , αλλά και κόσμος  έγιναν ένα, δίνοντας στον εμπορικότερο πεζόδρομο της Χίου, άρωμα Χριστουγέννων.

Γλυκιές και αλμυρές δημιουργίες πρόσφεραν στους περαστικούς,σπουδαστές από το ΙΕΚ DATA, για 3η συνεχόμενη χρονιά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις καλλιτεχνικού τύπου ικανότητες τους στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Για μια εκπαιδευτική δράση, που δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές να εξοικειωθούν, πέρα από την κατασκευή, και με την εξυπηρέτηση του κόσμου, έκανε λόγο ο Μανώλης Σιδεράτος  μιλώντας στην AΛΗΘΕΙΑ TV.

Οι σπουδαστές από την πλευρά τους, μίλησαν για την αγάπη τους για την μαγειρική και τους στόχους τους που είναι, πέρα από την επαγγελματική αποκατάσταση και η ικανοποίηση  όλων όσων γεύονται τις δημιουργίες τους.

Λίγο πιο κάτω στην Απλωταριά, χρώμα Χριστουγέννων, πρόσφεραν οι μαθητές  από την σχολή χορού της Μίνας Μπατσακούτσα που ξεδίπλωσαν τις χορευτικές τους ικανότητες  καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο.

Το ειδικό Σχολείο Χίου, πρόσφερε το δικό του κέρασμα στους περαστικούς, με χειροποίητα γλυκά, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την στήριξη , ενώ ένας  μικρός κουμπαράς, περίμενε την ενίσχυση του κόσμου μιας κα η ενίσχυση της πολιτείας χρόνο με τον χρόνο…. μικραίνει.

Την δική τους νότα, έδιναν οι μαθητές της Β' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου, που πουλούσαν χειροποίητα γλυκά και δώρα, με σκοπό την ενίσχυση του μαθητικού ταμείου για την καθιερωμένη μαθητική εκδρομή της Γ'  Λυκείου.

Τέλος λίγο πιο πάνω στην οδό Καλαμπόκα , στο κατάστημα REGGINA, μικρά παιδιά παρέα με τα παιδιά από την  «Κιβωτό του Κόσμου», άκουσαν παραμύθια, τραγούδησαν και δέχτηκαν τα δώρα του Αη Βασίλη.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έδιναν ένα χριστουγεννιάτικο χρώμα και ύφος που «υποχρέωνε» τους περαστικούς να χαμογελάσουν, αφού έτσι κι αλλιώς η  γκρίζα καθημερινότητα δεν αλλάζει, οπότε ….ας μπούν λίγες χρωματιστές πινελιές, μέρες που είναι!!! 

 

Σχετικά Άρθρα