Οι Πυργούσοι… αγαπιόμαστε

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/05/2021 - 22:12

«Και φυσικά το Πυργί είναι ο… ομφαλός της γής. Και ας παρεξηγηθεί ο Γιώργης Αργυρούδης, που λέει πως είναι τα… Μεστά».

Η καλεσμένη μας είναι Πυργούσαινα, πάει να πεί κεφάτος άνθρωπος, γεμάτος ζωή και χαμόγελο, ενεργητικότητα, ζωηράδα, έμφυτη σπιρτάδα και… αυτοσαρκασμό.

Και είναι και γυναίκα και είναι και Πρόεδρος του Πυργίου παρακαλούμε, οπότε, που να μας φτάσει μια ώρα εκπομπή.

Αναφερόμαστε στην Ειρήνη Βολάκη, που είναι μισή Πυργούσαινα, καθ’ ότι ο μπαμπάς από τους Ολύμπους, αλλά η…. μάνα, αχ αυτή η μάνα, είναι το κέντρο του κόσμου, από το Πυργί, όπου η κοινωνία είναι… μητριαρχική.

 Όσοι δεν το ξέρουν, θα ξέρουν τον Πυργούσικο χορό, που η γυναίκα είναι στη μέση, οι αρσενικοί αλλάζουν, η γυναίκα μένει σταθερή. Ακλόνητη σαν τα ξυστά, σταθερή σαν τα πυξάρια, μοναδική σαν τον μαύρο γιαλό, δροσερή σαν τον Εμπορειό, παιχνιδιάρα σαν Καρκαλούσα, απρόσμενη σαν τον Φαναίο Απόλλωνα, στριφογυριστή σαν βόλτα, σταθερή σαν τον Πύργο, ανεκτίμητη σαν τους Αγίους Αποστόλους, πιστή σαν την Πάνω και την Κάτω Παναγιά, αλλά και μυστηριώδης σαν την παραλία στο Φώκι ή καλύτερα στο… Φώτσι, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Όχι τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή, αλλά γιατί οι γραμμένοι και στα… τσιαρόχαρτα Πυργούσοι, άμα θέλουν μπορούν να συνεννοηθούν μονάχα μεταξύ τους!

Τέλος πάντων, ας πούμε ότι η ώρα έφτασε, για να μιλήσει για το Πυργί και τα προβλήματα του η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, η ψυχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γεώργιος Θεοτοκάς» Φιλόλογος Ειρήνη Βολάκη, καλεσμένη του Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Ε, μας εξηγεί και γιατί οι Πυργούσοι αγαπιούνται μεταξύ τους.

Φυσικά δεν το αποκαλύπτουμε, δείτε την εκπομπή…

aytoprosopos_me_tin_eirini_volaki

Σχετικά Άρθρα