Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Ολοκληρώθηκε το οδικό έργο προς το Μοναστήρι των Ψαρών

Και τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 01/06/2020 - 12:12

Το έργο «Αποκατάσταση δρόμου προς μοναστήρι και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου νότια του μοναστηριού», συνολικού προϋπολογισμού 699.170,02€ (συμβατικού 380.389,07€) ολοκληρώθηκε πρόσφατα στα Ψαρά. Η χρηματοδότησή του, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ψαρών, εξασφαλίστηκε από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις οδοποιίας και αναπλάσεων και συγκεκριμένα:

  1. Διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου προς το μοναστήρι κατά μήκος 6 περίπου χιλιομέτρων
  2. Αποκατάσταση φθαρμένων τμημάτων του οδοστρώματος
  3. Κατασκευή νέων και καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών απορροής υδάτων
  4. Αναπλάσεις στην περιοχή νότια του μοναστηριού και στη θέση Φτελιό
  5. Καθαρισμός από τα χαλαρά και ασταθή τεμάχια βράχου στα πρανή του δρόμου προς  Ζωοδόχο Πηγή

 

"Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύουμε δικαιώνει απόλυτα τις επίπονες προσπάθειες όλων των συντελεστών του συγκεκριμένου έργου. Συνεχίζουμε με δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα του νησιού μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του", καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας