Οπως ξέρουν να γιορτάζουν οι Δαφνούσοι

Παρ, 10/08/2018 - 17:21
Ποιό ψηλά κι' απ' τον Σωτήρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση κόσμου εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα ανήμερα της εορτής, 5-6 Αυγούστου στο πανέμορφο χώρο του ιερού προσκυνήματος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην κορυφή του βουνού πάνω από τον Δαφνώνα.

Την παραμονή τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας από τους ιερείς του χωριού και της Νέας Μονής, με παρόντες τους εκπρόσωπους πολιτικών κα τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, ο οποίος παρέμεινε μέχρι αργά απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα και τα εδέσματα που ο καθένας είχε φέρει μαζί του.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η πανυγηρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας προσφέρθηκε από το “Αδελφάτο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα” το πατροπαράδοτο ρεβυθοπίλαφο, ψάρι ως είθιστε να τρώγετε εκείνη την ημέρα και πλήθος άλλα εδέσματα.

Η μαγευτική θέση του προσκυνήματος (ένα δεύτερο όρος ΘΑΒΩΡ'”) και η ζεστή φιλοξενία των “μελών του Αδελφάτου” χάρισαν και φέτος ανεπανάλειπτες στιγμές σε όσους προσήλθαν να προσκηνύσουν και να προσευχηθούν στη θεία Χάρη του Σωτήρος, είθε το φώς της Μεταμορφώσεως να χαρίζει σε όλους φώτιση και υγεία.

Σχετικά Άρθρα