Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Οριστική λύση στη διαχείριση των ζωικών υπολειμμάτων υποσχέται ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 07/10/2019 - 11:19

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Χίου, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πάνου Αναγνώστου, τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής κου Αμέντα,  υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και ιχθυοπωλών, συγκαλείται σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση των λεγόμενων ζωικών υπολειμμάτων (Ζ.Υ.Π).

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" το μεσημέρι ο κος Αναγνώστου, η πρόταση που κατατίθεται αφορά στην περιφορά στα ιχθυοπωλεία -σε πρώτη φάση, θα ακολουθήσουν και τα κρεοπωλεία στη συνέχεια- ενός ψυγείου αυτοκινήτου το οποίο θα συλλέγει -συσκευασμένα με συγκεκριμένο τρόπο- τα ζωικά υπολείμματα, με τους καταστηματάρχες να υποχρεώνονται να καταβάλουν 20 ευρώ ανά μήνα. 

"Ένα χρόνιο πρόβλημα που άπτεται άμεσα της δημόσιας υγείας και ταλανίζει τους πολίτες, οδεύει προς οριστική επίλυση", αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο Τύπου του δήμου στο οποίο γίνεται επίσης γνωστό ότι οι κάδοι απορριμμάτων που προσφάτως παρελήφθησαν, άρχισαν ήδη να τοποθετούνται από συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο κέντρο της πόλης.

Επίσης από αύριο Τρίτη 8 Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας, ξεκινάει με το Ειδικό όχημα πλυντήριο, το πλύσιμο των κάδων στη Νότια Χίο.

Σε λίγες ημέρες άλλο ειδικό όχημα πλυντήριο της υπηρεσίας θα ξεκινήσει τη διενέργεια του πλυσίματος των κάδων στους οικισμούς της Βόρειας Χίου.

.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 01/06/2020 - 14:27

Προβλήματα στην εξέλιξη του έργου της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης έχουν δημιουργήσει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, οι παβέδες που βρέθηκαν καθώς η συμφωνία με την αρχαιολογική υπηρεσία προέβλεπε την διατήρηση και συμπλήρωση τους.

 «Μόλις χτες προμηθευτήκαμε τους παβέδες και αύριο θα συναντηθούμε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία προκειμένου να δούμε τον τρόπο που θα τοποθετηθούν», ανέφερε ο κ. Ξενάκης συμπληρώνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα και στην κατασκευή πεζοδρόμιου καθώς και στο σημείο αυτό υπάρχουν παβέδες.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών εκτιμά ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και το έργο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που έχει ξεκινήσει από τη προηγούμενη δημοτική αρχή από την οδό Πολυχρονοπούλου, θα ολοκληρωθεί το επομένη χρονικό διάστημα.