Χίος, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

"Ούτε ενα Ευρώ δεν θα αφήσουμε στους λογαριασμούς μας στην Εθνική Τράπεζα'"

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 11/01/2019 - 14:57

 «Ούτε ένα ευρώ δεν θα αφήσουμε στην Εθνική» διαμήνυσαν οι Καρδαμυλίτες  στην διοίκηση της Τράπεζας, στην δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιήσουν  διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος των Καρδαμύλων.

Αψηφώντας την βροχή πάνω από 100 κατοικοι του χωριού, με την συμπαράσταση και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκεντρώθηκαν στην Εθνική Τράπεζα της Χίου ζητώντας την αναστολή της απόφασης.

«Το κλείσιμο του υποκαταστήματος μετά από 90 χρόνια λειτουργίας του υποβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Χίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων Νίκος Βασιλάκης  χαρακτηρίζοντας το γεγονός «θλιβερό».

 Την ίδια αγανάκτηση μετέφεραν με δηλώσεις τους και κάτοικοι του χωριού τονίζοντας ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει χρόνια το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

«Το να κλείσει η Εθνική σημαίνει ότι υποχρεώνουμε υπερήλικες  να μετακινηθούν πάνω από 60 χιλιόμετρα για να κάνουν τι συναλλαγές τους», ανέφερε η Ειρήνη Καραβασίλη, αντιπρόεδρος του ΦΟΚ που διοργάνωσε την κινητοποίηση, ενώ μήνυμα συμπαράστασης του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου μετέφερε ο ιερέας των Καρδαμύλων πατ. Γεώργιος Τσαπέλας.

Παρόντες στην κινητοποίηση και οι αντιπεριφερειάρχες Σταμάτης Κάρμαντζης και Γιάννης Ξενάκης καθώς και ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, που δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων των Καρδαμύλων ζητώντας απο την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να μην προχωρήσει στην απόφαση της.

Στην συνέχεια οι κάτοικοι  παρέδωσαν το κείμενο διαμαρτυρίας τους στον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Τάσο Κώσταλο ζητώντας του να μεταφέρει την αγανάκτηση τους στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

ypovathmisi_tis_periohis_mas_to_kleisimo_tis_trapezas

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 24/01/2019 - 09:23

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι καταστηματάρχες που θέλουν να νοικιάσουν κοινόχρηστο χώρο να καταθέσουν την αίτηση τους στον Δήμο Χίου, καθώς  εκτός από πρόστιμα θα υπάρχει και κατάσχεση των αντικειμένων που υπάρχουν πάνω στον κοινόχρηστο χώρο.

Αυτό ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι έχει ψηφιστεί νόμος που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον οποίο αν ο καταστηματάρχης, που καταλαμβάνει παράνομα κοινόχρηστο χώρο, δεν απομακρύνει τα αντικείμενα μέσα σε 8 ημέρες από την βεβαίωση της παράβασης, συνεργείο του δήμου θα προβεί στην κατάσχεση τους.

«Ο Δήμος Χίου, όπως και όλοι οι δήμοι πανελλαδικά, θα συγκροτήσει επιτροπή για την απομάκρυνση και κατάσχεση των αντικειμένων που καταλαμβάνουν παράνομα κοινόχρηστο χώρο», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι αν σε 6 μήνες ο ιδιοκτήτης  δεν πληρώσει το πρόστιμο τα αντικείμενα θα κατάσχονται από τον Δήμο Χίου.