Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

«Παιδιά και ασφάλεια στο διαδίκτυο, στις οθόνες και στα κινητά τηλέφωνα.»

Διήμερο Σεμινάριο στο Χανδρής
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 02/01/2020 - 11:33

«Παιδιά και ασφάλεια στο διαδίκτυο, στις οθόνες και στα κινητά τηλέφωνα.»

Αυτό είναι το θέμα σεμιναρίου, που οργανώνουν από κοινού η Ψυχολόγος Βιργινία Γεραζούνη και ο Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών υπολογιστών Στράτος Κριτάκης στις 11 και 12 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο «Χανδρής»

Οι ίδιοι αναλύουν ως εξής την πρωτοβουλία τους:

Τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία για τους νέους, τους εφήβους και για τους γονείς τους.

Μπορούν όμως να γίνουν πολύ επικίνδυνα για όλους όταν δεν γίνεται σωστή χρήση.

Εφαρμογές, άμεσα μηνύματα, emails, sites, online gaming και μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προκαλέσουν πολύ άγχος και να θέσουν σε κίνδυνο παιδιά και γονείς.

Συχνά δεχόμαστε και οι δύο ερωτήματα:

«Πόση ώρα κάνει να παίζει τάμπλετ;»

«Πότε μπορώ να του πάρω κινητό;»

«Είναι πολλές ώρες στο playstation…κάνει;»

Τι θα κάνουμε με όλη αυτή την τεχνολογία γύρω μας και πως θα τα διαχειριστούμε όλα αυτά σε σχέση με τα παιδιά μας;

Πως θα κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή με όλα αυτά που ακούμε να συμβαίνουν online γύρω μας;

Εμείς λέμε:

Η γνώση είναι δύναμη και η πρόληψη είναι πάντα το καλύτερο μέτρο.

Το εργαστήριο, που διοργανώνουμε είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στους γονείς τις γνώσεις που χρειάζονται σχετικά με το διαδίκτυο και τις ψηφιακές συσκευές, ώστε να μπορούν να προστατεύσουν και να εκπαιδεύσουν κατάλληλα τα παιδιά τους.

Τι περιλαμβάνει:

Τι λέει η επιστημονική κοινότητα για την εξάρτηση από τα διαδικτυακά παιχνίδια.

Πως μπορεί η οικογένεια να γίνει ένα δίκτυο πρόληψης και ασφάλειας για τα παιδιά.

Πρακτικές συστάσεις για την διατήρηση της ασφάλειας στο σπίτι σχετικά με τις ψηφιακές συσκευές και το διαδίκτυο.

Πρακτική εφαρμογή φίλτρων περιεχομένου και εφαρμογής γονεικού ελέγχου.

Εγώ μας λέει η Βιργινία Γεραζούνη ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια θα δουλέψεω μαζί με τους γονείς την ψυχολογική διάσταση του θέματος.

Ο  Στράτος Κριτάκης που είναι προγραμματιστής, σημειώνει ότι καθοδηγήσει βήμα προς βήμα τους συμμετέχοντες στο πως θα προφυλάξουν τα παιδιά τους και θα δείξω πως γίνεται αυτό πρακτικά στις συσκευές μας.

Λόγο περιορισμένων θέσεων όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο 6948829726 (Βιργινία Γεραζούνη).

Θυμίζουμε ξανά τις ώρες των σεμιναρίων

Ημερομηνίες: Σάββατο 11και Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Ώρες: Σάββατο 3:00-7:00 & Κυριακή  10:00-14:00, στον ημιόροφο του Ξενοδοχείου Χανδρής.

 

 

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί