Το περιφερειακό συμβούλιο θα αποφασίσει για την παραχώρηση του «Καλουτάς»

Αίτημα του Δήμου Χίου για προσωρινή στέγαση του Ειδικού Σχολείου στο κτήριο
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 31/10/2022 - 14:12

Το περιφερειακό συμβούλιο θα αποφασίσει αν το κτήριο «Γ. Καλουτάς» θα παραχωρηθεί για προσωρινή στέγαση του Ειδικού σχολείου Χίου, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής με αφορμή το αίτημα που κατατέθηκε στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αίτημα του Δήμου Χίου για προσωρινή στέγαση του ειδικού σχολείου μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο κτήριο θα εξεταστεί σε ειδική σύσκεψη την Τετάρτη, αλλά σε κάθε περίπτωση το περιφερειακό συμβούλιο θα αποφασίσει για την τελική χρήση του κτηρίου, με δεδομένο ότι αν παραχωρηθεί στο Δήμο Χίου κάθε άλλος σχεδιασμός παγώνει.

Από την πλευρά του Δήμου Χίου στο θέμα αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Ξυλάς, που τόνισε ότι έχει γίνει επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών στο «Γ. Καλούτας» προκειμένου να δουν αν μπορεί εκεί να στεγαστεί το ειδικό σχολείο.

Τέλος στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πατεριμός που τόνισε ότι ήδη υπάρχει μελέτη για το νέο ειδικό σχολείο σε συγκεκριμένο χώρο, υπογραμμίζοντας ότι κάθε αλλαγή στο σχεδιασμό θα οδηγήσει πίσω…15 χρόνια!

 

 

stegasi_toy_eidikoy_sholeioy_sto_kaloytas

Σχετικά Άρθρα