Χίος, Δευτέρα 25 Μαΐου

Πιθανό κρούσμα κορωνοϊού από τη Χίο βρέθηκε στην Αθήνα

Σάβ, 23/05/2020 - 20:09
podia_stratiwtikwn

Μία νεαρή στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα του νησιού μας και η οποία μετέβη πριν 6 μέρες στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις βρέθηκε στον προληπτικό έλεγχο θετική στο νέο κορωνοϊό. Η ίδια ενημέρωσε τη μονάδα της στη Χίο -υπηρετεί σε Κέντρο Ψυχαγωγίας (ΚΨΜ)- ώστε να παρθούν δείγματα από συναδέλφους της που είχε έρθει σε επαφή.

Όμως ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έκανε τεστ και σε ιδιωτικό εργαστήριο που την έβγαλε αρνητική στην covid 19 κι έτσι ακολούθησε και τρίτο τεστ ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται την προσεχή Δευτέρα.

Η στρατιωτική Διοίκηση του νησιού πάντως είναι σε ετοιμότητα, όπως και το Νοσοκομείο Χίου, που προς το παρόν δεν έχει εμπλακεί στη διαδικασία, προκειμένου να συνδράμει με δείγματα τεστ αν χρειαστεί.

Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται πανικός, αφού πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κρούσματα και ειδικά με ασυμπτωματικούς ασθενείς θα έχουμε σίγουρα το επόμενο διάστημα, λόγω και της γενικότερης χαλάρωσης των μέτρων, αρκεί βέβαια πάντα να τηρούμε τους κανόνες που μας συνιστούν οι επιστήμονες και η πολιτεία.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 25/05/2020 - 17:32
Ανδρέας Καραμούζος

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου, ως υπεύθυνος Υγειονομικός Φορέας και έχοντας ως προτεραιότητα την επάρκεια των υγειονομικών ειδών ατομικής προστασίας των Ιατρών και Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, προέβη σε δωρεά μασκών υψηλότατης προστασίας (τύπου FFP3), ύψους 2.000 ευρώ, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της  πανδημίας COVID-19.  

Κατά την παράδοση του προστατευτικού εξοπλισμού στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κα Ελένη Κανταράκη, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ.Χ., ανέφεραν ότι σε ένδειξη ελάχιστης στήριξης και αλληλεγγύης προς το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου, οι Οδοντίατροι της Χίου αποφάσισαν ομόφωνα να συνδράμουν μέσω του ταμείου τους, που προέρχεται αποκλειστικά από τις ετήσιες εισφορές των Μελών του Συλλόγου, στην ανωτέρω δωρεά αποδεικνύοντας εμπράκτως το σεβασμό τους στην προστασία της δημόσιας υγείας.