Ποδήλατα πολλά, ποδηλατόδρομος κανένας!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 29/09/2019 - 18:23

Με τα ποδήλατά τους μικροί και μεγάλοι, έλαβαν μέρος σήμερα στις 10.00 π.μ. Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, με πολύ κέφι και όρεξη, στην όμορφη και χαρούμενη Ποδηλασία στο κέντρο της πόλης του νησιού μας, που διοργάνωσε ο Δήμος Χίου μαζί με το Σύλλογο ''Ποδηλάτες Χίου'' με σύνθημα και μήνυμα ''Κινούμαι Οικολογικά στη Χίο''!

 Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης ''Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Σεπτέμβριος 2019'' που συμμετέχει ο Δήμος Χίου. Παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται αυτές τις μέρες, και σήμερα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 Είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη δράση που φιλοδοξεί να θεμελιώσει και να καλλιεργήσει στους πολίτες τη φιλοσοφία της γενίκευσης της κίνησης με ποδήλατο στις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας μέσα στην πόλη, κάτι που αν επιτευχθεί θα ομορφύνει τη ζωή μας, θα αποσυμφορίσει τους δρόμους μας από το κυκλοφοριακό και θα ανακουφίσει την ατμόσφαιρα, το περιβάλλον και τον αέρα που αναπνέουμε από τη μόλυνση των καυσαερίων, όπως τόνισε κι ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Παιδείας Γιώργος Πατεριμός κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

 Άλλωστε είναι γνωστό ότι το ποδήλατο, όταν το βάλει κανείς στην καθημερινότητά του, είναι μια υπέροχη χαλαρή και πολύ αποτελεσματική άσκηση, που με την επανάληψή της ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό, δίνει κέφι στη ζωή μας και συμβάλλει στην αναβάθμιση της κοινωνικότητας γιατί είναι εύκολο να σταματήσουμε, να μιλήσουμε μεταξύ μας και να χαρούμε την πόλη μας και τη φύση σε ρυθμούς άνετους και φυσιολογικούς. Αρκεί βέβαια να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ''Ποδηλάτες Χίου'' Παναγιώτης Σιταράς, που συμβούλεψε όλους τους Ποδηλάτες και ειδικά τα μικρά παιδιά, γιατί από μικρός μαθαίνει κανείς και συνηθίζει στα σωστά, να φορούν πάντα το ειδικό προστατευτικό κράνος και το φωσφοριζέ γιλεκάκι, ειδικά τη νύχτα, να έχουν σε καλή κατάσταση το ποδήλατο με φρένα, λάστιχα και φώτα, που απαιτεί μιδαμινά έξοδα και να ακολουθούν πάντοτε με ασφάλεια όλους τους κανόνες και τα σήματα της οδικής κυκλοφορίας όπως και όλα τα υπόλοιπα τροχοφόρα. Συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι και στα ποδήλατα από την Τροχαία θα γίνονται πλέον από δω και κει, διότι είναι απαραίτητοι για την προφύλαξη, την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα του ποδηλάτη.

 Ανάμεσα σε όλα αυτά, ακούσαμε να συζητιέται από τους παρευρισκομένους, ποδηλάτες και θεατές, ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν και κατάλληλοι ποδηλατόδρομοι στην πόλη μας.

  Η Αστυνομική Διευθυνση Χίου με μοτοσυσικλετιστές και αυτοκίνητο της Τροχαίας συνόδευσε τους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες στους κύκλους τους γύρω από την πλατεία και τον κήπο διαμορφώνοντας το απαραίτητο όδικο κλίμα ασφάλειας, ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων διοχετεύθηκε στη μία λωρίδα κίνησης. Παρούσες ήταν και οι Εθελόντριες Αδελφές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για παν ενδεχόμενο. Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου μοιράστηκαν εμφιαλωμένα νερά στους αθλητές για την απαραίτητη αναζωογόνησή τους.

 Το ρυθμό στον Κυριακάτικο Ποδηλατικό Γύρο, έδωσε με τη μουσική συνοδεία του ο γνωστός DJ Στέλλιος Τριανταφυλλίδης.

 Στον ποδηλατικό γύρο με σύνθημα ''Κινούμαι Οικολογικά στη Χίο'', έλαβαν μέρο, με πολύ κέφι και όρεξη, ενήλικες και παιδιά από 12 χρονών και πάνω. Τα μικρότερα παιδιά που συμμετείχαν συνοδεύτηκαν, απαραιτήτως, από τους γονείς τους που τα συνόδευσαν με ποδήλατα.

 Η ποδηλασία εκτός από τις πολλές τις ωφέλειες, είναι κι ένα υπέροχο παιχνίδι που τόσο το έχουμε ανάγκη όλοι μας. Η χαρά που έδωσε αυτή η μικρή βόλτα σε μικρούς και μεγάλους ήταν χαραγμένη διαρκώς στα χαμόγελα των συμμετεχόντων!

Σχετικά Άρθρα