Πότε και ποιο τεστ χρειάζεται για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ - ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ Π. ΒΑΤΟΥΣΗΣ
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Δευ, 05/07/2021 - 14:27
Ηχητικό απόσπασμα: 

Πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τις μετακινήσεις προς τα νησιά και δεν έλειψαν οι περιπτώσεις ταξιδιωτών που αναζητούσαν πληροφορίες για το εάν και πότε έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

«Υπάρχει μια ασάφεια στην ερμηνεία», ανέφερε ο τουριστικός πράκτορας, Κώστας Μπολλάς λέγοντας ότι κάποιοι μπερδεύτηκαν για το εάν καλύπτονταν με self test ή χρειάζονταν rapid test ή μοριακό, για τα ταξίδια από νησί σε νησί ή ακόμη και προς τον Πειραιά.

Σαφής ήταν ο Λιμενάρχης Χίου, Παντελής Βατούσης που απάντησε ότι όσοι ταξιδεύουν από την Ηπειρωτική Ελλάδα (στην περίπτωσή μας από Πειραιά ή Καβάλα) για τα νησιά, ή όσοι ταξιδεύουν από νησί σε νησί, που βρίσκονται σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες, θα χρειαστούν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι έχουν ανοσία επειδή νόσησαν, ή αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών πριν το ταξίδι ή τέλος rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Στις μετακινήσεις σε νησιά εντός περιφερειακής ενότητας χρειάζεται το εβδομαδιαίο self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού κι αν δεν έχουν τίποτα από τα δύο να γίνει self test 24 ώρες πριν το ταξίδι.

Σχετικά Άρθρα