Το προσφυγικό φέρνει γιατρούς και διασώστες στο νοσοκομείο

Πέμ, 11/02/2016 - 16:03

Από το Νοσοκομείο ανακοινώθηκε ότι  στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, υπογράφθηκαν, προχθές, οι συμβάσεις με τα άτομα που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Χίου.

Προσλήφθηκαν δύο ιατροί (ένας Ορθοπεδικός και ένας Παιδίατρος), τρείς νοσηλευτές, ένας τεχνολόγο ακτινολόγο και ένας τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων. Οι περισσότεροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από σήμερα στο Νοσοκομείο Χίου.

 Επιπλέον, 8 διασώστες προσλήφθηκαν για το ΕΚΑΒ και αναμένεται ακόμα ένας. Επίσης, άμεσα θα παραληφθεί και το πρώτο από τα δύο νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Χίου.

Το ΕΚΑΒ-Χίου σήμερα – αναφέρει το δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου - λειτουργεί με ασφάλεια με δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια όλο το 24ωρο,

Τέλος γνωστοποιείται ότι χθες  το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 χρόνια), στην οποία το Γ.Ν. Χίου θα επανδρωθεί με δύο Ιατρούς και τρεις Νοσηλευτές (ΠΕ - ΤΕ- ΔΕ ) στην ΜΕΘ.

Όπως τονίζεται, όλα τα παραπάνω έγιναν με την αμέριστη συμπαράσταση του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας, καταλήγει το δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου.

 Ωστόσο από την πλευρά του, ειδικά για το ζήτημα στελέχωσης του ΕΚΑΒ ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ, Νότης Μηταράκης ζητά  έγγραφη και επίσημη διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού για την ενίσχυσή του  σε ανθρώπινους πόρους και υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ ζητάται το γενικό σχέδιο της Κυβέρνησης για το ΕΚΑΒ Χίου και τις προθέσεις της για την πιθανή δημιουργία τομέων στη Βόρεια και τη Νότια Χίο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μέσω ερώτησης που κατέθεσε τον υπουργό Υγείας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα