Σε 2.000 τ.μ. το ΝΕΟ Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου!

Έτοιμη μετά από 3 χρόνια η μελέτη του έργου, με την ελπίδα να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 28/03/2024 - 13:04
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ένα νέο δημοτικό σχολείο γεννιέται μετά από απαίτηση ετών, που ήρθε να δρομολογηθεί μετά από έναν σεισμό, εκείνον του Οκτωβρίου του 2020.

Το 5ο δημοτικό σχολείο Χίου, το σχολείο της συνοικίας του Βαρβασίου που λειτουργεί σήμερα και σε προκάτ αίθουσες, επί σχεδίου έχει ήδη αποκτήσει νέα μορφή, με τη μελέτη επέκτασης και επισκευής του να βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Πατελίδα, να δηλώνει στο Ράδιο «Αλήθεια» ότι θα υποβληθεί από τους αναδόχους στην υπηρεσία σήμερα ή αύριο.

Με την υλοποίηση του έργου, το οποίο για να γίνει θα απαιτηθεί ποσό 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, το 5ο δημοτικό σχολείο θα στεγάζεται σε 2.000τ.μ.

Ειδικότερα προβλέπεται:

- Προσθήκη βόρεια του παλαιού διδακτηρίου

- Ανέγερση νέου κτιρίου νοτίως

- Κατεδάφιση των τουαλετών

- Στατική ενίσχυση των υφιστάμενων κτηρίων.

Όπως είπε ο κος Πατελίδας με την παράδοσης της μελέτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 460.000 ευρώ, μπορούν να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και μόλις γίνει προκήρυξη από το ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της χρηματοδότησης μελετών, με δεδομένο ότι έχει κλείσει η στρόφιγγα γι’αυτό το σκοπό από το ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να ξεκλειδώσουν οι χρηματοδοτήσεις μιας και η μελετητική ωρίμανση απαιτεί αρκετά χρόνια (στην προκειμένη περίπτωση ήταν 3).

Σχετικά Άρθρα