Χίος, Δευτέρα 20 Μαΐου

Σε Ψαρά και σε Λαγκάδα τα μεγαλύτερα προβλήματα λιμενικών υποδομών τον χειμώνα που πέρασε

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/03/2019 - 14:04

Λαβωμένο άφησε το λιμάνι των Ψαρών ο χειμώνας που πέρασε, καθώς οι συνεχόμενες κακοκαιρίες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σπηλαιώσεων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Τα παραπάνω ανέφερε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Αντώνης Κέφης, ενημερώνοντας το σώμα για την γενικότερη εικόνα των λιμενικών υποδομών, μετά τις κακοκαιρίες του χειμώνα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό στο Λιμάνι των Ψαρών», ανέφερε ο κ. Κέφης συμπληρώνοντας ότι ήδη γίνεται ένα μικρό έργο προκειμένου να μην επεκταθούν οι ζημιές μέχρι να εγκριθεί  η χρηματοδότηση για την πλήρη αποκατάσταση.

«Άμεσα προχωρήσαμε σε μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών, η οποία έχει  σταλεί στο Υπουργείο προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους περίπου 100.000 ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος των Ψαρών  Κώστας Βρατάσνος, επανέλαβε  ότι  πρέπει να κινηθούν τα υπουργεία άμεσα  για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης στην προβλήτα των Ψαρών, διαφορετικά, όπως τόνισε ο κ. Βρατσάνος, ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού.

Παράλληλα ζημιές προκλήθηκαν και στο Λιμάνι της Λαγκάδας, με τον Αντώνη Κέφη να τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή η υπηρεσία είχε εικόνα αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν να γίνουν εργασίες.

Τέλος ο κ. Κέφης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο κρηπίδωμα στην Προκυμαία, θέμα που αναδείχτηκε στην «Αλήθεια» τις προηγούμενες μέρες, λέγοντας ότι ήδη βρίσκονται στην Χίο δύτες - πολιτικοί μηχανικοί προκειμένου να εξετάσουν την ζημιά και να ακολουθήσει η αποκατάσταση της.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/05/2019 - 20:08

Γιορτή για τους φίλους των σκυλιών εξελίχθηκε το διήμερο η Διεθνής εκδήλωση κυνοφιλίας, που διεξήχθη το Κέντρο Γ. Καλουτάς το σαββατοκύριακο.

Διοργανώθηκε από τον Κυνοφιλικό Σύλλογο Χίου και συμμετείχαν ιδιοκτήτες σκύλων από 10 χώρες, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, περιποίηση και τεχνική σε διάφορα αγωνίσματα – παιχνίδια, ενώ υπήρχαν κριτές που βαθμολογούσαν τις επιδόσεις τους.

Δυστυχώς η εκδήλωση δεν προβλήθηκε σε τοπικό επίπεδο και έτσι πολλοί που θα ήθελαν να συμμετέχουν το γνώρισαν σχεδόν εκ των υστέρων.