Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Σε Ψαρά και σε Λαγκάδα τα μεγαλύτερα προβλήματα λιμενικών υποδομών τον χειμώνα που πέρασε

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/03/2019 - 14:04

Λαβωμένο άφησε το λιμάνι των Ψαρών ο χειμώνας που πέρασε, καθώς οι συνεχόμενες κακοκαιρίες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σπηλαιώσεων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Τα παραπάνω ανέφερε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Αντώνης Κέφης, ενημερώνοντας το σώμα για την γενικότερη εικόνα των λιμενικών υποδομών, μετά τις κακοκαιρίες του χειμώνα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό στο Λιμάνι των Ψαρών», ανέφερε ο κ. Κέφης συμπληρώνοντας ότι ήδη γίνεται ένα μικρό έργο προκειμένου να μην επεκταθούν οι ζημιές μέχρι να εγκριθεί  η χρηματοδότηση για την πλήρη αποκατάσταση.

«Άμεσα προχωρήσαμε σε μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών, η οποία έχει  σταλεί στο Υπουργείο προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους περίπου 100.000 ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος των Ψαρών  Κώστας Βρατάσνος, επανέλαβε  ότι  πρέπει να κινηθούν τα υπουργεία άμεσα  για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης στην προβλήτα των Ψαρών, διαφορετικά, όπως τόνισε ο κ. Βρατσάνος, ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού.

Παράλληλα ζημιές προκλήθηκαν και στο Λιμάνι της Λαγκάδας, με τον Αντώνη Κέφη να τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή η υπηρεσία είχε εικόνα αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν να γίνουν εργασίες.

Τέλος ο κ. Κέφης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο κρηπίδωμα στην Προκυμαία, θέμα που αναδείχτηκε στην «Αλήθεια» τις προηγούμενες μέρες, λέγοντας ότι ήδη βρίσκονται στην Χίο δύτες - πολιτικοί μηχανικοί προκειμένου να εξετάσουν την ζημιά και να ακολουθήσει η αποκατάσταση της.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

to_paramythi_ton_hristoygennonargentiko_2019_christmas_fairy_tailargentiko_2019

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή