ΣΕΣΝΟΧ: Δημόσια υγεία, μόνο για όσους έχουν λεφτά

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 30/11/2022 - 14:27

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών ιατρών αλλά και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την υγεία, που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή.

Το νομοσχέδιο αυτό θα παρέχει δημόσια υγεία και περίθαλψη μόνο σε όσους έχουν λεφτά, ανέφεραν τα μέλη του ΣΕΣΧΟΧ, σε συνέντευξη τύπου, καλώντας τους πολίτες σε κινητοποίηση στην αρχή της Απλωταριάς την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. 

Σύμφωνα με τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ, το νομοσχέδιο αυτό εκτός των άλλων δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς του δημοσίου να δουλεύουν παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα (ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο ή κάνοντας χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές) με αποτέλεσμα, όπως τόνισαν, «όποιος έχει χρήματα θα μπορεί να κλείνει ραντεβού, ο υπόλοιπος κόσμος όχι».

Στο ίδιο πλαίσιο και οι νοσοκομειακοί ιατροί με τον Γιάννη Μαλαφή να τονίζει, στη συνέντευξη τύπου ότι με τα προβλεπόμενα στο ν/σ που τίθεται προς ψήφιση την Πέμπτη, δε δίνεται λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, που είναι τόσο αποδεκατισμένα σε προσωπικό, αλλά -όπως είπε χαρακτηριστικά- “θα διαλυθεί το ήδη ξεχαρβαλωμένο ΕΣΥ”.

Ο κύριος Μαλαφής μίλησε για περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΣΥ, με τον τελικό αποδέκτη των υπηρεσιών του, που είναι ο πολίτης, να καλείται να βάλει κι άλλο το χέρι στην τσέπη.

 

dimosia_ygeia_mono_gia_osoys_ehoyn_lefta

Σχετικά Άρθρα