Σκοτάδι... ενημέρωσης από τη ΔΕΗ για τις διακοπές

Έντονες διαμαρτυρίες Καρδαμυλιτών. Μέσω διαδικτύου η ανακοίνωση για τις προγραμματισμένες διακοπές από τη ΔΕΔΔΗΕ κι όποιος το... μάθει
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 01/09/2014 - 15:27
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μια προγραμματισμένη αλλά απροειδοποίητη διακοπή της ΔΕΗ στα Καρδάμυλα, σήμερα το πρωί, προκάλεσα τις έντονες διαμαρτυρίες αρκετών πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής, αφού η ΔΕΗ ή αλλιώς η ΔΕΔΔΗΕ που είναι υπεύθυνη για το δίκτυο και τη διανομή, θεωρεί ότι είναι υποχρέωση μας να ψάχνουμε από μόνοι μας και να μαθαίνουμε κάθε πότε δεν θα έχει – προγραμματισμένα τουλάχιστον – ρεύμα στην περιοχή μας.

Οι Καρδαμυλίτες βρέθηκαν το πρωί με δεμένα τα χέρια, κυρίως οι επαγγελματίες, όπως ο ιδιοκτήτης εστιατορίου, Σταμάτης Παπαζής, ο οποίος είδε – όπως είπε- τα τρόφιμα που είχε στα ψυγεία να καταστρέφονται και να τινάζεται στο αέρα ο δικός του προγραμματισμός, αφού ακύρωσε την τελευταία στιγμή κράτηση για τραπέζι 40 ατόμων.

«Ήταν ξένοι και εμείς τους δείξαμε την ελληνική πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε καταγγελία που έκανε μέσω του Ράδιο – Αλήθεια και δήλωσε αποφασισμένος αυτή τη φορά να κινηθεί νομικά, αφού όπως τόνισε, η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη στα Καρδάμυλα.

Η στάση των ιθυνόντων – είπε- είναι ανεύθυνη, δεν μας υπολογίζουν, δεν μας σέβονται, δεν έχουμε ακούσει μια συγνώμη.

"Αν το ήξερα νωρίτερα δε θα είχα όλα τα ψυγεία μου γεμάτα με προϊόντα", συνέχισε.

Ο κ. Παπαζής, αλλά και άλλοι κάτοικοι των Καρδαμύλων, σε παρέμβασή τους στο ραδιόφωνο σχολίασαν ότι είναι απαράδεκτο να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα επειδή η ΔΕΗ αποφάσισε να κόψει το ρεύμα απροειδοποίητα.

Μάλιστα καυτηρίασαν το γεγονός ότι προσπαθώντας να βρουν άκρη, από τις τοπικές υπηρεσίες, μέσω τηλεφώνου, για τη σημερινή διακοπή τους παρέπεμπαν από τον Άννα στον Καϊάφα.

Από τη ΔΕΔΔΗΕ, τοπικά στελέχη, επισημαίνουν ότι πλέον η ενημέρωση των πολιτών γίνεται μέσω διαδικτύου (!) στις ιστοσελίδες της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ, όπου αναρτώνται κάθε Παρασκευή οι προγραμματισμένες διακοπές.

«Δουλεύω και δεν έχω την πολυτέλεια να κάθομαι στο κομπιούτερ, ή να παρακολουθώ ΜΜΕ για να δω πότε θα έχει διακοπή», τόνισε ο κ. Παπαζής και σημείωσε ότι ειδικά οι επαγγελματίες θα μπορούσαν να ενημερώνονται άμεσα από την ΔΕΗ, η οποία φυσικά δεν αμελεί ποτέ να στείλει το λογαριασμό για να πληρωθεί…

 

Σχετικά Άρθρα