Στην τελική ευθεία η Μόστρα - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευ, 20/02/2023 - 09:56

Μετά από τρία χρόνια αναμονής ήρθε η στιγμή να την απολαύσουμε τριπλά! Μόστρα Καρναβάλι Θυμιανών στην τελική ευθεία με τον ΜΕΟΘ να καλεί στη μεγάλη γιορτή που κορυφώνεται το τριήμερο από την Τυρινή Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, που θα γίνει η αναβίωση του εθίμου και η καρναβαλική παρέλαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή στις 8 μ.μ. στην πλατεία Παντελούκα θα γίνει το ανέβασμα της Μόστρας και θα ακολουθήσει street party από τον Ηρακλή Θυμιανών στην πλατεία Κόμπικο.

Το Σάββατο η Μόστρα κατεβαίνει στην Απλωταριά στις 11.30 το πρωί, ενώ την Τυρινή Κυριακή οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί με λειτουργία στα εξωκλήσια Αγίου Ιωάννη Στενακούσων και Αγίου Δημητρίου Χτιστών, θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί η αναπαράσταση της μάχης χορεύοντας ταλίμη και δετό στην πλατεία Παντελούκα και τέλος στις 12.30 μ.μ. θα γίνει η παρέλαση των Αρμάτων.

Τη  διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν ο ΜΕΟΘ και η Τοπική Κοινότητα Θυμιανών και συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Χίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το ΝΠΔΔ Δήμου Χίου.

Σχετικά Άρθρα