Στο "κόκκινο" η Μαιευτική του Νοσοκομείου.

Τετ, 14/10/2020 - 11:32

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Μαιευτικής του Νοσοκομείου Χίου δημιουργήθηκαν καθώς δυο γυναίκες πρόσφυγες από την ΒΙΑΛ βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό με την μια από αυτές να έχει ήδη έρθει σε επαφή με εργαζόμενους της μαιευτικής πριν το αποτέλεσμα.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν μια γυναίκα έγκυος από τη ΒΙΑΛ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με την κύηση, ενώ αμέσως μετά την εισαγωγή της έγινε χειρουργείο καθώς το έμβρυο ήταν ήδη νεκρό.

Παράλληλα το τεστ κορωνοϊού που υποβλήθηκε βγήκε θετικό έχοντας όμως ήδη έρθει σε επαφή με 4 εργαζομένους στη μαιευτική οι οποίοι και μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα, δημιουργώντας πρόβλημα στη στελέχωση της κλινικής που ζητά να ενισχυθεί με προσωπικό. Σήμερα τα ξημερώματα άλλη μια έγκυος από τη ΒΙΑΛ που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να έχει έρθει σε επαφή με άλλους εργαζόμενους.

Τα δυο αυτά θετικά κρούσματα δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΑΛ , καθώς μέχρι στιγμής 5 κρούσματα νοσηλεύονται, και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας προκειμένου να μην έχουμε και αλλά προβλήματα.

 

 

Σχετικά Άρθρα