Στο "σπίτι της" στα Κουρούνια η εικόνα της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 15/09/2022 - 11:11

Στο σπίτι της, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στα Κουρούνια επέστρεψε σήμερα -μετά από 200 χρόνια- η Ιερή Εικόνα της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος.

Η τελετή της επίσημης υποδοχής, παρουσία του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη, του Περ. Συμβούλου Παντελή Μπουγδάνου, του πολιτευτή Στ. Μιχαηλίδη, της Δημ. Συμβούλου Βιβής Ποταμούση κ.α. έγινε το πρωϊ στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Η συγκεκριμένη εικόνα βρίσκεται μόνιμα -μαζί με άλλες 8 ακόμη εικόνες- που φυγαδεύτηκαν από το νησί μας την περίοδο των Σφαγών του 1822, στο Ναύπλιο.

Την πρωτοβουλία επιστροφής της είχε αναλάβει επιτροπή Κουρουνιωτών, ενώ καθοριστική ήταν η συνδρομή του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου, που προέστη της σχετικής Δοξολογίας.

Όπως ενημερώνει η Μητρόπολη Χίου οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στα Κουρούνια, για να προσκυνήσουν την εικόνα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 8 με 10.30 π.μ. και 6 με 8 μ.μ.

Σημειώνεται ότι το βράδυ στις 22 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία και στις 25 του μήνα στις 7.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός και την επόμενη ημέρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ypodohi_eikonas_ag_matronas_sta_koyroynia

Σχετικά Άρθρα