Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Συγκράτηση δυνάμεων εθελοντών για τα πιο δύσκολα που έπονται...

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Γ. Πατεριμού στην πρόταση του Β. Σπανολιού
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 02/04/2020 - 15:51
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το δημόσιο αίτημα του Βασίλη Σπανολιού για τη δημιουργία δικτύου εθελοντών, υπό την ομπρέλα του Δήμου, χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός, λέγοντας ότι κάθε συμπολίτης που θέλει να συνδράμει εθελοντικά στην προσπάθεια παροχής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ατόμων, μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Χίου.

Ωστόσο – όπως είπε- στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δυνάμεων και με δεδομένη την ενίσχυση που υπάρχει σήμερα στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι+ με προσωπικό από τα νομικά πρόσωπα του δήμου, - βρίσκονται σε λειτουργία 8 δομές-  είναι καλό να καταγραφεί όλο αυτό το ενδιαφέρον των εθελοντών, ώστε να χρησιμοποιηθεί με το σωστό τρόπο και στη σωστή σειρά, στη συνέχεια, όταν ενδεχόμενα προκύψουν μεγαλύτερες ανάγκες από τις σημερινές.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 18:04

Προφανώς θα πρόκειται για παραδρομή, με δεδομένο και το επίπεδο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στον οποίο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ έστειλε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία: 

 

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου,

 

     Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με θέμα «την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία της Χίου, κατά τις απογευματινές και βραδινές  ώρες, την θερινή περίοδο» ,που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

 

      Στη συνεδρίαση, ενώ είχαν προσκληθεί και καλώς, όλοι ο εμπλεκόμενοι  κρατικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης της εν λόγω κυκλοφορίας, σε κάθε έναν από αυτούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παραλείψατε το δικό μας φορέα, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια για την τελική απόφαση υπηρεσία, το Λιμεναρχείο είχε υποδείξει την πρόσκλησή μας!!

 

      Κατά τη συνεδρίαση και ενώ έγινε λόγος για την απουσία μας, υποδείξατε την παρουσία στο Δ.Σ. του κ. Πατεριμού ως εκπροσώπου των Α.με Α., ο οποίος προς τιμή του, αρνήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου μας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως Δημοτικός Σύμβουλος.

 

      Σας  υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο μας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής, στην οποία επίσης είστε πρόεδρος και στην οποία έχουμε ορίσει εκπρόσωπο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή. Το σωματείο μας εξάλλου σας έχει ενημερώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη, που αποτελεί προληπτικό μέτρο, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού .

 

     Η συμπεριφορά αυτή απαξιώνει την κατηγορία των Α.με Α. από τη συμμετοχή τους στα κοινά και την κατάθεση των απόψεών τους,  που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων τους, και για τα οποία αγωνίζονται  ενάντια σε κάθε μορφή περιθωριοποίησης  και απομόνωσης!!

 

     Ελπίζουμε  ότι έστω και εκ των υστέρων, θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας, οι οποίες εστιάζουν στη διατήρηση των ελεύθερων  πεζοδρομίων, των ραμπών και του οδηγού όδευσης τυφλών, και αποτελούν προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)  και των Α.με Α. και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό!!