Συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης της Κώμης

Διαβεβαιώσεις στον ανάδοχο ότι θα πληρωθεί ο πρώτος λογαριασμός μέχρι τις 15 Μαϊου
Τετ, 04/05/2022 - 14:29

Προς ομαλοποίηση οδεύει η εκκρεμότητα που υπάρχει για την πληρωμή του 1ου λογαριασμού του αναδόχου στο έργο ανάπλασης της Κώμης, γεγονός που οδηγεί στη συνέχιση του προγράμματος εργασιών, παρά το ότι ο ίδιος προειδοποιούσε ότι θα προχωρήσει στη διακοπή τους.

Για το παραπάνω ενημέρωσε ραδιοφωνικά μέσω της "Α" ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος μετέβη σήμερα στο εργοτάξιο, ενώ - όπως είπε- αύριο θα γίνει συνάντηση στην Τεχνική Υπηρεσία στην οποία θα συμμετέχουν ο ίδιος, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο ανάδοχος. Σύμφωνα με τον κο Ξενάκη, μέχρι τις 15 Μαΐου θα πληρωθεί ο πρώτος λογαριασμός για τις εργασίες που έχουν γίνει στην Κώμη, ύψους 45.000 ευρώ.

Στόχος, τόνισε ο αντιδήμαρχος, είναι το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθούν οι εργασίες των δικτύων ώστε να γίνουν και οι τσιμεντοστρώσεις, το συντομότερο δυνατόν. Εν μέσω θέρους τα έργα θα σταματήσουν και ο εργολάβος θα επανέλθει για την ολοκλήρωση της πλακόστρωσης, από το φθινόπωρο.

Με εξαίρεση κάποια σημεία, το μεγαλύτερο τμήμα της παραλιακής ζώνης θα είναι προσβάσιμο ώστε το καλοκαίρι να μπορέσουν να δουλέψουν απρόσκοπτα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για τους οποίους μάλιστα ο κύριος Ξενάκης ανέφερε ότι ο δήμος θα λάβει ειδική μέριμνα όσον αφορά τις χρεώσεις τελών κ.λπ., λόγω της ταλαιπωρίας που υφιστανται εξαιτίας των έργων.

Σχετικά Άρθρα