Χίος, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Τα χάλια του πάρκιγκ της Βερίτη

Παρ, 12/07/2019 - 22:52

Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ 

Σας στέλνω φωτογραφίες απο το δημοτικό χώρο στάθμευσης στη οδό Γ.Βερίτη στον Καμμένο Πύργο.

Αν και οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες αργά και είναι σκοτενές εν τούτοις όλοι ξέρουν ότι το πάρκιγκ είναι σε άθλια κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες.

Λακκούβες παντού πέτρες που προεξέχουν, παρκαρισμένα μηχανάκια και οχήματα μισοδιαλυμένα από τα κοντινά συνεργεία. Σχεδόν πάντα μπαίνοντας στο χώρο το αυτοκίνητο "βρίσκει" κάτω με κίνδυνο να χτυπηθεί το κάρτερ.

Ειλικρινά κανείς από τον Δήμο δεν βλέπει αυτά τα χάλια;

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/09/2019 - 13:49

Μπορεί να μην είχε καλή τύχη από άποψης ένταξης, αλλά τουλάχιστον παρουσιάζεται.

Αναφερόμαστε στην Πεζοπορική διαδρομή στο νησί, που η... ψυχή της Γιώργης Χαλάτσης μας ενημερώνει για τα ακόλουθα:

"Οφείλω, νομίζω, να σας ενημερώσω για κάτι πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο μέσα στην τόση μιζέρια δίπλα μας. Ο σύλλογος  " ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ " συνεχίζει την προσπάθειά του για την ανάδειξη των πεζοπορικών δυνατοτήτων της Χίου, παρά την αχαρακτήριστη ενέργεια της μη ένταξης της Ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής της Χίου στο ΕΣΠΑ. Όμως αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί σε συνέδριο στο Μέτσοβο που έχει θέμα " Ολοκληρωμένη ανάπτυξη ορεινών και απομονωμένων νησιωτικών περιοχών ".

Δεν πρόκειται για προσωπική προβολή αλλά για συνεισφορά στην υπόθεση " βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ". Ελπίζουμε ότι οι νέες " αρχές " των νησιών θα δουν επιτέλους τον δρόμο."

       

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

                                    ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

    “”ΟΡΑΜΑ,  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ

                                  ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ””

                                                     9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ

                                            26 – 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019  ΜΕΤΣΟΒΟ

                                                ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Δ.ΜΟΝΙΟΥΔΗ – ΓΑΒΑΛΑ :  ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Αγαπητοί όλοι, οφείλω να σας ενημερώσω ότι μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε η Χίος το 2017, με τον μύθο της μονομαχίας του Ωρίωνα με την θεά Άρτεμις στο βουνό Πελινναίο της Χίου στο 6ο ευρωπαϊκό συνέδριο των ευρωπαϊκών χωριών των πεζοπόρων στη Βόρεια Ιταλία, μια νέα διάκριση έρχεται για τα μονοπάτια και τις πεζοπορικές δυνατότητες της Χίου. Στο ανωτέρω Συνέδριο η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κα. Δώρα Μονιούδη – Γαβαλά θα παρουσιάσει την πρόταση του Γιώργου Χαλάτση για την δημιουργία ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής στη Χίο. Η επιστημονική επιτροπή αποδέχθηκε ότι αυτή η πρόταση είναι καινοτόμα και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη ορεινών και απομονωμένων περιοχών. Πρόκειται για την διαδρομή των 92χλμ. περίπου που δυστυχώς κάποια πολιτικά πρόσωπα αλλά και τεχνοκράτες δεν μπόρεσαν να αξιολογήσουν σωστά και δεν προσπάθησαν να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Σας δίνω την κεντρική ιδέα αυτής της σπουδαίας διάκρισης και προβολής της Χίου αλλά και ακόμα μια απόδειξη ότι το αλώβητο περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μπορούν να συνεισφέρουν στην ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη.  

Μπορείτε για περισσότερα να μιλήσετε με την κα. Δώρα Μονιούδη – Γαβαλά στο τηλ. 697 33 59 709 και με μένα στο τηλ. 693 86 05 179 

                                                                       Με εκτίμηση

                                                               Χαλάτσης Β. Γιώργος