Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο της ανακύκλωσης σκουπιδιών

Πάνω απο 800 παιδιά στο διήμερο Φεστιβάλ της ΔΙΑΝΟΧ στην Κεντρική Πλατεία
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 02/06/2022 - 09:37

Σε μια μεγάλη γιορτή προστασίας του περιβάλλοντος μετατράπηκε το φεστιβάλ της ΔΙΑΝΟΧ που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στην κεντρική πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν μέσα από  πρωτότυπα παιχνίδια και δράσεις στην μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ΔΙΑΝΟΧ προκειμένου να κάνουν την ανακύκλωση τρόπο ζωής.

«Θέλουμε τα παιδιά να μεταφέρουν στα  σπίτια τους τα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος που περνά μέσα από την ανακύκλωση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Φώτης Γιαννίρης προσθέτοντας ότι το διήμερο υπολογίζεται ότι θα περάσουν από την πλατεία πάνω από 800 παιδιά.

«Πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο πλανήτη για να ζήσουν ,γιατί δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τον καταστρέψουμε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος  Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης προσθέτοντας ότι η ΔΙΑΝΟΧ και ο Δήμος Χίου  στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Από την πλευρά τους τα παιδιά διασκέδασαν, χόρεψαν, έπαιξαν  ενώ έδειξαν ιδιαίτερα ενημερωμένα και ευαισθητοποιημένα για την ανακύκλωση υπογραμμίζοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον  και τον πλανήτη μας.

Το διήμερο φεστιβάλ  πραγματοποιείται από τον  Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Χίου - “Δι.Α.Νο.Χ Α.Ε.” σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και το Μη Κερδοσκοπικό Φορέα NoWaste21,με αρωγούς το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με την πραγματοποίηση δύο παραστάσεων κουκλοθέατρου με τίτλο «ΑΠόΝΕΡΑ – 6 ταξίδια με λίγο νερό» την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 (ώρες 9.30 π.μ. και 11.00 π.μ.), το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), με παιχνίδια δράσης και τους Χιώτες Προσκόπους με παιχνίδια ανακύκλωσης.

 

pano_apo_800_paidia_sto_diimero_festival_tis_dianoh_gia_tin_anakyklosi

Σχετικά Άρθρα