Τέλος οι ουρές για εγγραφές με voucher στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓ. ΓΙΑΜΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ" : Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 27/05/2024 - 12:14

Τέλος οι ουρές έξω από τους παιδικούς σταθμούς για τις εγγραφές βρεφών και παιδιών με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ που παρέχει τη δυνατότητα παροχής voucher, που σημαίνει δωρεάν φιλοξενία παιδιών ή με μειωμένα τροφεία, σε κάποιες περιπτώσεις.

Το παραπάνω υποσχέθηκε πριν λίγο από το Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Αργύρης Γιαμάς, σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα του Δήμου, που θα ανοίξει για να δεχθεί τις αιτήσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος από την ΕΕΤΑΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από 1 έως 20 Ιουνίου οι γονείς στην ιστοσελίδα του δήμου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την εγγραφή των παιδιών τους για τη νέα περίοδο (από Σεπτέμβριο 2024), με τη διαδικασία των τροφείων, στους 10 σταθμούς του δήμου, με τον κο Γιαμά να προτρέπει όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να το κάνουν (είτε πρόκειται να διεκδικήσουν θέση με voucher είτε όχι). Σημειώνεται ότι φέτος τα τροφεία που θα πληρώσουν οι γονείς καθορίστηκαν οριζόντια για το σύνολο των σταθμών, στα 90 ευρώ μηνιαίως.

Όπως είπε, το γεγονός ότι από φέτος όλοι οι σταθμοί (οι 7 του νομικού προσώπου και οι 3 της ΔΗΚΕΧ που καταργούνται) θα λειουργήσουν υπό ενιαίο καθεστώς υπό το Δήμο Χίου, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ενιαία τιμολογιακή πολιτική. Εκτιμά δε ότι το σύνολο των εισπραχθέντων για το δήμο δε θα έχει διαφορά από την περσινή χρονιά, που για παράδειγμα τα τροφεία στους σταθμούς της ΔΗΚΕΧ κυμαίνονταν στα 80 με 90 ευρώ και στους σταθμούς του νομικού προσώπου από τα 30 έως και τα 150 ευρώ.

Δικαιούνται έκπτωση 50% οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και οικονομικά αδύναμοι (με βάση τα κριτήρια του κοινωνικού παντοπωλείου) Επίσης 100% απαλάσσονται όσοι γονείς είναι ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, καθώς και όσοι έχουν στην οικογένεια μέλος ΑμεΑ, με αναπηρία άνω του 50%.

Συνολικά στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς εκτιμάται ότι οι εγγραφές θα φτάσουν στα 530 παιδιά και βρέφη μετά και την εναρμόνηση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο 5 σταθμών. 

ilektronika_i_proteraiotita_gia_ta_voucher_stoys_dimotikoys_stathmoys

Σχετικά Άρθρα