Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Tιμήθηκε ο Μικρασιάτης Άγιος Χαράλαμπος

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 10/02/2020 - 15:29

Στην… Μητρόπολη των Μικρασιατών της Χίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Στην κατάμεστη από κόσμο Εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου, ενώ τιμητικό άγημα του Φάρου Βαρβασίου, με παραδοσιακές Μικρασιατικές ενδυμασίες πλαισίωναν το εικόνισμα του Αγίου, που διασώθηκε από τους πρόσφυγες του Τσεσμέ για να μεταφερθεί στο νησί μας στην καταστροφή του 1922.

Σημειώνεται ότι το Βαρβάσι από λασπότοπος μεταβλήθηκε με την δουλειά και το φιλότιμο των προσφύγων σε μια λειτουργική συνοικία της πόλης ενώ η πίστη των ίδιων τους οδήγησε στην ανοικοδόμηση του περικαλλούς Ναού του Αγίου Χαραλάμπους εκ θεμελίων και εν πολλοίς με εθελοντική εργασία.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 14:05

Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «Ίωνες», υποδέχτηκε  στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης  και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός , προκειμένου να τους συγχαρούν για τα 22 μετάλλια που έφεραν στην Χίο από την συμμετοχή τους στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ ΑμεΑ.  

«Είμαστε περήφανοι για σας και είμαστε δίπλα σας», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα άτομα με ειδικές ικανότητες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν έδωσε η πρόεδρος του σωματείου Μαρκέλλα Αγιασμάτη που τόνισε ότι παρόλο που δεν έγιναν πολλές  προπονήσεις οι αθλητές πήγαν πολύ καλά ενώ η  μειωμένη συμμετοχή  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οφείλονταν στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα η πρόεδρος των «Ιώνων» ζήτησε από τον δήμαρχο έμπρακτη στήριξη στα ταξίδια που έχει προγραμματίσει το σωματείο προκείμενου να συμμετέχει  σε αγώνες με τους Σταμάτη Κάρμαντζη και Γιώργο Πατεριμό να υπόσχονται ότι θα είναι δίπλα τους.

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική