Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Tιμήθηκε ο Μικρασιάτης Άγιος Χαράλαμπος

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 10/02/2020 - 15:29

Στην… Μητρόπολη των Μικρασιατών της Χίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Στην κατάμεστη από κόσμο Εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου, ενώ τιμητικό άγημα του Φάρου Βαρβασίου, με παραδοσιακές Μικρασιατικές ενδυμασίες πλαισίωναν το εικόνισμα του Αγίου, που διασώθηκε από τους πρόσφυγες του Τσεσμέ για να μεταφερθεί στο νησί μας στην καταστροφή του 1922.

Σημειώνεται ότι το Βαρβάσι από λασπότοπος μεταβλήθηκε με την δουλειά και το φιλότιμο των προσφύγων σε μια λειτουργική συνοικία της πόλης ενώ η πίστη των ίδιων τους οδήγησε στην ανοικοδόμηση του περικαλλούς Ναού του Αγίου Χαραλάμπους εκ θεμελίων και εν πολλοίς με εθελοντική εργασία.

Σχετικά Άρθρα

Η επίσημη - καθησυχαστική- ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Χίου
Τρί, 31/03/2020 - 13:24
Νοσοκομείο Χίου

Το νοσοκομείο Χίου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του "Σκυλίτσειου", στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης που κάνει για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Χίο και διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» νοσηλεύεται, σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο πρώτος ασθενής με νόσο COVID 19. Ακολουθεί κατάλληλη αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ικανοποιητική.

To Νοσοκομείο μας, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, βρίσκεται  σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Χιακή Κοινωνία ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τo Υπουργείο Υγείας, την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και αναμένουμε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο και να βοηθήσουν με την υπεύθυνη στάση τους το Νοσοκομείο  και τους συνανθρώπους μας"