Την ενοχή του Ματθαίου Μερμηγκούση πρότεινε η Εισαγγελέας

Για την επίθεση στο νοσηλευτή Γ. Κουτσοδόντη,βλέποντας σ'αυτήν και ρατσιστικά κίνητρα
Τρί, 09/04/2019 - 14:56

 

Την καταδίκη του κατηγορουμένου, Ματθαίου Μερμηγκούση, για την επίθεση στο νοσηλευτή, Γιάννη Κουτσοδόντη, στον καταυλισμό προσφύγων - μεταναστών στη Σούδα στις 6 του Ιούνη του 2016,  πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, Σπυριδούλα Σταυράτη.

Μάλιστα εκτός από την επικίνδυνη σωματική βλάβη στο νοσηλευτή, ζητά να καταδικαστεί και με βάσει τα προβλεπόμενα από τον αντιρατσιστικό νόμο, εκτιμώντας ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ρατσιστικά.

Μετά την Εισαγγελέα ακολουθεί η αγόρευση των δικηγόρων Κώστα Κάργατζη (από την πλευρά Κουτσοδόντη) και  Κώστα Βεργίνα και Βιργινίας Καψύλη (που εκπροσωπούν τον κατηγορούμενο)  και αναμένεται η έκδοση της απόφασης από την Πρόεδρο, Εμμανουέλα Κουρσοβίτη.

Θυμίζουμε ότι η δίκη ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα.

Σχετικά Άρθρα