Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Τρεις μήνες... μόνο, για τους Τρεις Μύλους

Τρί, 01/09/2015 - 15:46

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες πρέπει να δημοπρατηθεί, να ανατεθεί και να ολοκληρωθεί το «Τοπικό Κέντρο πληροφόρησης» στους Τρεις Μύλους του Βροντάδου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, βελτιωτικές παρεμβάσεις στους Μύλους, κατασκευή μουσείου καραβομαρακού, καθώς και συντήρηση του αλιευτικού σκάφους «ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» και η μεταφορά του στην περιοχή.

Ο χρόνος και σ’αυτήν την περίπτωση, όπως και για άλλα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ, είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος, αφού οι ιθύνοντες του δήμου πρέπει να τρέξουν με χίλια.

Ο Αντιδήμαρχος, Στρατής Γδύσης, που αναφέρθηκε στο ενταγμένο στο Leader Αλιείας έργο, το οποίο είναι της τάξεως των 350.000 ευρώ, αιτιολόγησε την μέχρι τώρα καθυστέρηση στο χρονοβόρο της αδειοδότησης (από Αρχαιολογική Υπηρεσία, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ΓΕΝ, ΥΕΝ) και προσδιόρισε τη δημοπράτησή του στις αρχές του Οκτώβρη.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/09/2019 - 19:24

Με πρωτοβουλία της Ενοριακής Επιτροπής Σπαρτούντας και του Ιερέα της Ελάτας πατ. Μιχαήλ Ζευγιού τελέστηκε σήμερα Κυριακή 22/9 η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Σπαρτούντος.

Στο τέλος της Ακολουθίας προσφέρθηκαν στα παιδιά που έλκουν την καταγωγή από την Σπαρτούντα σχολικά είδη.

'Οπως μας είπε κάτοικος του χωριού 'Μπορεί το Σχολείο του χωριού  μας να έκλεισε...και οι Σπαρτουντιανοί να μοιράστηκαν σε περιοχές μακριά από το χωριό μας, μα ο Προφήτης Ηλίας σήμανε και κάλεσε τα παιδιά του και γέμισε ο Ναός μας και το χωριό μας με παιδικές, αγνές φωνούλες!

Ευχαριστούμε τον πατ. Μιχ. Ζευγιό και εσάς για την προβολή, ο Θεός μαζί σας".

Η φωτογραφία είναι της Σοφίας Μαρνέρη.