Βιολογικός στις Αμμουδάρες ή στην Χαλικιά;

Αύριο λαϊκή συνέλευση για το έργο στην Βολισσό
Τετ, 08/07/2020 - 14:48

Η χωροθέτηση της πρωτοβάθμιας μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην Βολισσό θα είναι το βασικό ζητούμενο της λαϊκής συνέλευσης που θα γίνει αύριο στις 7 μ.μ. στην περιοχή, με την παρουσία του Προέδρου και στελεχών της ΔΕΥΑΧ, αλλά και του μελετητή του έργου, για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί περίπου 700.000 ευρώ, προκειμένου σε πρώτη φάση να καλύψει τις ανάγκες του οικισμού της Βολισσού.

«Είναι πολύ θετικό ότι θα γίνει βιολογικός στην περιοχή μας, αλλά μέσα από τη συνέλευση θέλουμε να βρεθεί και η καλύτερη λύση», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολισσού, Σωτήρης Παραδείσης.

Η ΔΕΥΑΧ, όπως είπε, προκρίνει την πρόταση για την κατασκευή του έργου στην περιοχή Αμμουδάρες (μεταξύ του δρόμου που πηγαίνει προς Λιμνιά και του δρόμου που πηγαίνει προς Λήμνο), ενώ το τοπικό συμβούλιο αντιπροτείνει την περιοχή Χαλικιά που βρίσκεται σε πιο απομονωμένο σημείο, στο δρόμο που οδηγεί προς Πιραμά . Παράλληλα ο κος Παραδείσης σημείωσε ότι είναι ανάγκη, μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ, να διεκδικηθούν πρόσθετοι πόροι για να συνδεθούν με το βιολογικό και οι παραλιακοί οικισμοί της Βολισσού.

Της άποψης ότι τώρα που υπάρχουν τα χρήματα πρέπει αυτά να αξιοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως είναι η έλλειψη μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων στην Βολισσό, υπεραμύνθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι εφικτή η άμεση υλοποίηση του έργου στις Αμμουδάρες, ενώ στην δεύτερη προτεινόμενη περιοχή το κόστος είναι υψηλό και θα ανέβει περισσότερο στο επόμενο στάδιο που θα πρέπει να συνδεθούν και οι παραλιακοί οικισμοί.

"Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα", κατέληξε περιμένοντας να γίνει ένας γόνιμος διάλογος αύριο.

Σχετικά Άρθρα