Βολισσός: Και μας κόβουν το νερό και δεν μας ενημερώνουν

Αναμενόμενα τα προβλήματα στην υδροδότηση αφού η ΔΕΥΑΧ δεν αντικατέστησε έγκαιρα την παλιά γεώτρηση, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Τ.Κ. Ευγ. Λαγού
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 28/07/2021 - 15:33
Ηχητικό απόσπασμα: 

«Και μας κόβουν το νερό και δεν ενημερώνουν από τη ΔΕΥΑΧ», ανέφερε από το Ράδιο «Αλήθεια» η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βολισσού, Ευγενία Λαγού.

Η κα Λαγού, που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, μετά την παραίτηση του Σωτήρη Παραδείση, επεσήμανε ότι το αίτημα για αντικατάσταση της προβληματικής γεώτρησης, λόγω παλαιότητας, που υδροδοτεί την περιοχή τους, είχε τεθεί προ διετίας, όμως από τη ΔΕΥΑΧ δεν έγιναν ενέργειες έγκαιρα με αποτέλεσμα εν μέσω θέρους, σε μια περίοδο που στη Βολισσό υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες και που εκτός από όσους μένουν εκεί και οι επιχειρήσεις περιμένουν αυτές τις 40 ημέρες για να δουλέψουν, υδροδοτούνται εκ περιτροπής.

Κι όλα αυτά σε έναν τόπο ευλογημένο που έχει πολύ και καλό νερό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δεν έχουν δεξαμενές αποθήκευσης και μάλιστα εκεί που παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα (υψηλή περιοχή Πύργου) απαγορεύεται η εγκατάστασή τους. Η κα Λαγού εξέφρασε  την άποψη ότι δεν μπορεί να μετακυλίεται το πρόβλημα στους κατοίκους, αφού θεώρησε ότι τέτοιες λύσεις (δεξαμενές αποθήκευσης) σημαίνουν οπισθοδρόμηση για μια κοινωνία.

Ζήτησε τέλος από τη ΔΕΥΑΧ να μεριμνά για την ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων αναφορικά με το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης, ώστε στοιχειωδώς να μπορεί ο καθένας να κάνει τον προγραμματισμό του.

Σχετικά Άρθρα